Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Febrer - Abril 2024

Set documentals per descobrir set fenòmens musicals

21/09/2018
Audiovisual
Tornem a proposar-vos un cicle de cinema musical en col·laboració amb el festival In-Edit

Ens agrada tant la música que no només us presentem concerts en els nostres escenaris sinó que també volem recuperar la vida i l’obra d’alguns grans noms de la música a les nostres pantalles. Aquesta nova edició del Barcelona Districte Cultural torna a presentar noves propostes en el marc del cicle de Cinema Documental Musical que organitzem en col·laboració amb l’In-Edit Festival. En aquesta ocasió us presentarem set pel·lícules que viatgen des de L’Havana a Nova York, des dels anys 30 a l’actualitat i que ressonen a jazz, a punk, a rock i a flamenc. Aquí les teniu:

20.000 días en la Tierra. Aquesta cinta dirigida per Iain Forsyth i Jane Pollard ens apropa a la figura de Nick Cave, una de les veus més melancòliques, desolades i adolorides de l’escena musical internacional.

Janis: Little Girl Blue. El documental dirigit per Amy Berg prova d’explicar les raons que van fer de Janis Joplin un mite malgrat totes les seves debilitats i la seva incapacitat per afrontar els problemes del dia a dia de la seva vida.

Joe Strummer: The Future is Unwritten. El documental, dirigit per Julien Temple (sí, el de The Filth and the Fury) ressegueix l’esperit del músic, qui va ser líder d’una de les bandes més mítiques del segle XX, The Clash, punk de barricada amb temes que han esdevingut himnes com White Riot o London Calling.

L’home orquestra. L’aventura dels músics catalans a Amèrica. Els directors Álex Gómez-Font i Carles Riobó ens proposen una història que sembla de pel·lícula però que va ser realitat: Jesús Peyrón, un músic format en el Paral·lel dels anys 40, es va convertir en un dels reis de la nit de L’Havana dels anys 60 i va acompanyar músics de renom com Frank Sinatra o Edith Piaf.

Michel Petrucciani.  Michael Radford, director de l’exit El cartero y Pablo Neruda, ens endinsa en la vida i l’obra de Michel Petrucciani, pianista i compositor francès, qui per fer la seva música va haver de barallar-se amb una greu malaltia, una osteogènesi imperfecta, també coneguda com la malaltia dels ossos de vidre.

Omega. Els directors José Sánchez-Montes i Gervasio Iglesias proven de reconstruir l’enregistrament i la presentació pública d’un dels discos que més i millor han revolucionat el flamenc, Omega, un treball que van firmar Enrique Morente i Lagartija Nick el 1996.

Tokyo Idols. La directora Kyoko Miyake ens proposa endinsar-nos en un apassionant fenomen japonès: les Idols, noies que ni saben cantar ni ballar però que tenen milers de seguidors disposats a pagar el que faci falta per poder apropar-se a elles.

Compartir