Barcelona Cultura

Edició febrer, març i abril

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Quan el riu és vida i saviesa

02/12/2018
Dansa
La companyia de dansa Artenea clou la seva gira amb La Llorona pels escenaris del Barcelona Districte Cultural

Quan el riu no només és vida, sinó també saviesa. Quan el riu ens ensenya que s'han de deixar fluir els sentiments, alliberar-los i deixar-los volar tan amunt com siguin capaços. Quan ens diu que no importa fracassar, que només fracassa aquell que no intenta seguir els seus somnis i fer-ho des de la creativitat. Així sona el riu de La Llorona, el riu que la companyia de dansa de l'Associació Artenea, que treballa amb persones amb discapacitats, ha passejat pels escenaris del Barcelona Districte Cultural en una gira que va finalitzar diumenge en el Centre Cívic Joan Oliver "Pere Quart".

La Llorona és un personatge del folklore de diferents països de Llatinoamericà, un personatge que la doctora Clarissa Pinkola va utilitzar per donar pautes de comportament i de camí de vida a través d'un conte que és el que segueix aquest espectacle de dansa. Però La Llorona també s'ha fet un lloc en la música de molts d'aquests països i té en la cançó que interpreta la gran Chavela Vargas un dels seus referents indiscutibles. Aquesta és la cançó amb la qual arranca l'espectacle amb un solo protagonitzat per una de les ballarines. Després segueixen altres solos, també duos i moltes coreografies de grup que són ballades amb tant de sentiment (que és molt) com la història en demana.

Aquest espectacle inclusiu de dansa (que està protagonitzat per Alba Lafuerza, Alberto Ruesga, Aída Giménez, Ferran Sanz, Susana Tejero, Ana López, Laura Boada i Marc Molina) utilitza l'art com a teràpia per a persones amb discapacitats intel·lectuals alhora que intenta trencar barreres i donar una visió diferent d'aquest col·lectiu.

Compartir