Barcelona Cultura

Edició febrer, març i abril

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

"No som una banda que es pugui classificar sota una etiqueta"

08/10/2018
Música
Flamingo Tours presenten els temes de 'Lucha libre', rock amanit amb xili mexicà

Diu Myriam Swanson, ànima i cara dels Flamingo Tours, que l'essència de la música de la banda sempre és el rock, però que després afegeixen al còctel molts aromes que fan que cada disc tingui una sonoritat diferent. "Flamingo Tours no és una banda que es pugui classificar sota una etiqueta", afegeix la cantant d'aquesta formació que en el seu segon treball discogràfic, Lucha libre, el que ara presenta al Barcelona Districte Musical, va decidir amanir les seves cançons amb una mica de xili mexicà. "La cultura mexicana sempre ens ha al·lucinat", admet Myriam: "És una cultura que respecta la música i a on les dones tenen una posició molt forta"

Amb aquesta base, Flamingo Tours ha compost un disc on les cançons, com ja és habitual en ells, són petites històries. "Cada una de les nostres cançons és com una pel·lícula", reconeix la cantant que reivindica que la seva música té "una vocació cinematogràfica molt forta perquè pensem que la música ha de tenir la força de la imatge". Tant és així que han deixat traspuar aquest gust per l'audiovisual en alguns dels seus videoclips, com el de Guerrero que pot recordar l'estètica del cineasta Russ Meyer. Però també podria fer-se un film amb altres de les cançons que presentaran als nostres escenaris, com Rosita went to jail, que retrata a una dona perduda en el desert mexicà, o Día de muertos, que narra la història d'una nena a qui se l'apareix un pachuco, una mena de gàngster mexicà que atemoria a nens i grans durant la primera meitat del segle XX.

"Els temes de les nostres cançons són sempre molt variats: l'amor, l'amistat, la família... però també dibuixem paisatges", explica Swanson que primer compon les melodies i no escriu les lletres fins que aquestes estan totalment acabades. "Els nostres són temes sempre molt lúdics en els quals no hi ha dolor, ni traumes. Tenen un esperit molt aventurer", conclou Swanson, qui compagina la seva feina a Flamingo Tours amb la que fa a Magnolia, una formació amb un so més jazzístic.

Diu Myrian Swanson que amb aquest segon disc els Flamingo Tours s'han fet "mainstream i ja podem arribar a molta més gent que amb el primer, que era més tancat. El primer disc era molt bailongo i molt innocent; en aquest hi ha molta més maduresa", afegeix amb la seguretat que "el següent disc que fem sempre serà millor, perquè som molt imaginatius i sempre se'ns queden moltes coses a dir". Fins que arribi el pròxim, podem gaudir d'aquestes cançons amanides amb xili de Lucha libre.

Compartir