Barcelona Cultura

Monòlit

Toni Mira / Nats Nus
Dansa

Lluïsos d'Horta

QUÈ?

Toni Mira sempre ha situat l’ésser humà i la manera en què aquest es relaciona amb l’entorn i amb si mateix al centre dels seus espectacles; i ho torna a fer en aquest Monòlit, que també és, en part, un repàs al llenguatge, les intencions i les emocions que ha anat desenvolupant des que va crear la seva companyia, Nats Nus, ara fa tres dècades.

 

COM?

Dansa contemporània amb gotes de jazz. Toni Mira torna a pujar en solitari a l’escenari, encara que s’hagi buscat un company d’espectacle: un monòlit, una pedra amb forma rectangular amb la qual estableix un continu diàleg: s’hi apuja, l’arrossega... fins i tot s’enlaira amb ella. I junts comencen a volar.

 

PER A QUI?

Per als qui coneguin la trajectòria de Toni Mira, perquè tindran la sort de poder traçar connexions entre aquest Monòlit i els seus anteriors espectacles.  Però també per als qui no coneixen la seva feina, perquè descobriran el llenguatge coreogràfic d’un dels referents de l’escena catalana. Només cal recordar que la seva trajectòria li ha reportat, entre altres, el Premi Nacional de Dansa, que va guanyar el 2010.

 

Monòlit 4 min

 

LA CRÍTICA HA DIT:

“El jazz y la danza contemporánea se entroncan en un expresivo y fluido baile, que provoca numerosos recuerdos al público que ha seguido la carrera profesional de este artista, una de las figuras más representativas de nuestra reciente historia de la danza.”

CARMEN DEL VAL (El País, 13/07/2014)

“Aquest tros de pedra és una metàfora, amb la qual l’intèrpret dialoga, es recolza, juga a trobar noves perspectives, s’amaga, es diverteix creant llums i ombres, fins a convertir-lo en un protagonista màgic sobre el qual s’enfila per, junts, crear un final hipnòtic.”

MONTSE OLZET (Recomana.cat, 13/07/2014)

“Cada quadre dels que presenta Toni Mira té un valor artístic en si mateix. Són episodis, moments viscuts, història humana que tant juga a la dansa aèria, compon un claqué sense sabates, balla amb les mans, com es deixa endur per una cançó de Lou Reed.”

JORDI SORA (Escena de la memòria, 13/07/2014)

 

FITXA

Autor: Toni Mira.

Intèrpret: Toni Mira.

Direcció: Toni Mira.

Producció: Sílvia Lorente.

Textos: Beth Escudé i Gallés i Claire Ducreux.

So i música: Joan Saura, David Moreno, Lou Reed, Sílvia Pérez Cruz i René Aubry.

Disseny de llums: Nani Valls.

 

Compartir

27 d'octubre 2017

19:00

60'

Lluïsos d'Horta

Horta - Guinardó

Feliu i Codina, 7 i 9

93 4277327

Com arribar

Toni Mira / Nats Nus

Toni Mira / Nats Nus

Dansa

CRÒNICA Estrena amb catifa lila

Notícies - 12/05/2017

Nit de festa, que acaba amb ovació per Toni Mira, en la presentació del Barcelona Districte Cultural en el Centre Cívic Urgell

Dansa

CRÒNICA Estrena amb catifa lila

Notícies - 12/05/2017

Nit de festa, que acaba amb ovació per Toni Mira, en la presentació del Barcelona Districte Cultural en el Centre Cívic Urgell

Dansa