Barcelona Cultura

Música per a la inauguració del segon Barcelona Districte Cultural

Música
10/07/2017
Maria Arnal i Marcel Bagés i el grup flamenc Aurora s’estrenaran al circuit el 6 d’octubre pròxim

La inauguració de la segona edició del Barcelona Districte Cultural, el 6 d'octubre pròxim, serà molt musical. Tres formacions, d'estils i trajectòries molt diferents, donaran el tret de sortida al circuit des de tres equipaments de tres districtes de la ciutat: Horta-Guinardó, Sant Martí i Sant Andreu.

El primer dia de la segona edició del Barcelona Districte Cultura servirà per introduir dues de les formacions musicals que s'estrenen en el circuit: Maria Arnal i Marcel Bages, que presentaran 45 cerebros i un corazón a l'Auditori de Sant Martí; i Aurora, el grup de Pere Martínez, que presentarà el seu primer disc al CC Baró de Viver en el marc del Festival de Flamenc. Però si serà dia de descobertes, també ho serà de retrobaments, perquè els Lluïsos d'Horta acolliran la rumba de La Màlaga, que ja van ensenyar-nos tota la força del seu ventilador durant les seves actuacions en el circuit de primavera.

Maria Arnal i Marcel Bagés són una de les formacions que més se’n parla a l'escena musical barcelonina durant els últims mesos i la presentació del seu disc 45 cerebros i un corazón ha aconseguit penjar més d'una vegada el cartell d'esgotades les localitats: l'última, a la Sala Barts, durant el Grec Festival de Barcelona. 45 cerebros i un corazón és un disc que va néixer de la lectura de la notícia del descobriment d'una fosa comuna de la Guerra Civil Espanyola. A partir d'aquí la veu de Maria Arnal i la guitarra de Marcel Bagés van començar a treballar per donar a llum un disc personalíssim que busca lluitar contra l'oblit i a través de cançons tan potents i punyents com Tú que vienes a rondarme.

Els Aurora també acaben de presentar disc, en el seu cas el primer, que han batejat igual que la formació que lidera Pere Martínez i que ha sortit de les aules del Taller de Músics. Aurora practica un flamenc que, sense oblidar les arrels, camina amb pas decidit cap al jazz quan adapta peces com La aurora de Nueva York, el poema de Lorca que ja va interpretar Enrique Morente, Anda jaleo (també de Lorca) o Las cántigas de Alfonso X (de Manuel de Falla). L'actuació d'aquest grup, on la veu de Pere Martínez s'uneix al piano de Max Vilavecchia, el baix de Javi Garrabella i la bateria de Joan Carles Marí, se celebrarà en el CC Baró de Viver, un centre amb el qual ja hi han col·laborat anteriorment.

Altres de les propostes musicals que s'estrenaran en la segona edició del circuit seran les de Monique Makon & The Soul Titoo's i la de Judit Neddermann amb el Quartet Brossa. Totes són imperdibles. No les deixeu escapar!!!

Quan la 'Vida laboral' i la vida no són tan diferents

17/07/2018

'Vida laboral, l'espectacle comunitari que Claudia Faci i un grup de veïns i veïnes ha treballat durant dues setmanes, triomfa en la seva es

Art i part

Les 'Lluernes' van il·luminar la nit del Raval

14/07/2018

La creació comunitària del projecte ART i PART al Raval va omplir de llum els jardins Rubió i Lluch

Art i part