Barcelona Cultura

Els poètics i captivadors equilibris de Zirkus Morsa

13/04/2018
'La fin demain', una història de seducció que va seduir al públic del Centre Cívic Urgell

Com si fos un ball de coneixement i de seducció... Un ball fet de mirades llargues, de moviments lents, de carícies eternes... Un ball en què dos desconeguts es troben, es prenen mides, s'agraden, es sedueixen, comencen a compartir i arriben a l'equilibri... encara que els equilibris mai són perfectes i en qualsevol moment es poden trencar, desmuntar, peça a peça però ràpidament. Així és el ball que executen sobre l'escenari Rosa Wilm i Moritz Böhm, la parella que integra la companyia Zirkus Morsa i que demostra, funció a funció, amb el seu espectacle La fin demain que no es necessiten grans escenografies ni vestuaris enlluernadors ni sorpreses amagades dintre del barret per fer un espectacle que aconsegueixi sorprendre a l'espectador minut a minut i atrapar la seva mirada només amb l'ajut d'una fusta i un tub, una corda i quatre troncs com els que podríem recollir pel bosc en un dia de pluja. La fin demain és un espectacle senzill, un espectacle que requereix molt poc, però per al que són imprescindibles dos acròbates que són capaços de convertir les seves acrobàcies en petits poemes, segurament, d'amor.

La història que explica La fin demain és quasi res, encara que ho sigui tot: la trobada entre dos desconeguts potser en un paratge desert. I Zirkus Morsa l'explica amb les eines habituals de qualsevol pista de circ només que reinterpretades des de la poesia i la subtilesa: les acrobàcies sobre un rola-bola, és a dir, la fusta sobre el tub i algú a sobre no només intentant no caure sinó executant complicades piruetes.

Zirkus Morsa amb la seva senzillesa va captivar el públic que va omplir l'auditori del Centre Cívic Urgell i que els va ovacionar al final de l'espectacle. Ells van respondre als aplaudiments convidant tothom a repetir en la seva pròxima actuació en el marc del Barcelona Districte Cultural: serà divendres 20 a Vil·la Urània.

Dones que teixeixen xarxes

27/07/2018

'Rebomboris' és rebuda amb una gran ovació en la seva estrena en l'escenari de La Bonne

Art i part

"Ha estat un procés molt participatiu, sense cap jerarquia"

18/07/2018

Marta Galán ens explica com s'està vivint el procés de la creació comunitària de 'Rebomboris'

Art i part