Barcelona Cultura

El Barcelona Districte Cultural torna amb ritmes africans

Audiovisual
04/10/2017
La segona edició s'inaugura amb la projecció del documental musical 'Fonko'

Ja és oficial!!! El Barcelona Districte Cultural ja ha tornat!!
Ho va fer ahir, dimecres 4 d'octubre, en les pantalles del Centre Cívic Besòs. I ho va fer amb una estrena: un nou cicle dedicat al Cinema Documental que ha organitzat en col·laboració amb el Festival In-Edit, una proposta que aquest any arriba a la seva edició número 15.
La primera aposta d'aquest cicle –que en aquesta primera temporada arriba amb cinc títols- va ser Fonko, una pel·lícula que va ser produïda per la cantant Neneh Cherry i que ens mostra l'enorme riquesa i vitalitat dels ritmes africans actuals a més d'explicar-nos com han evolucionat i com han incorporat les noves tecnologies i les noves sonoritats a la seva manera de fer tradicional. "Àfrica és molt més que els tambors", va explicar Tània Adam, fundadora i editora de Ràdio Àfrica Magazine en la presentació d'aquest documental que és un viatge per aquest continent i per la seva música. I aquest periple, tal com va recordar la periodista, l'espectador el realitza acompanyat d'una guia d'excepció: les paraules del nigerià Fela Kuti, cantant, creador de l'afrobeat i ferm defensor dels drets humans que va morir el 1997.
"Ell va ser l'ambaixador de l'emancipació de la ciutadania africana", recordava Tània Adam durant la presentació d'aquest viatge que s'atura en sis ciutats del continent africà i en les seves músiques: Dakar (Senegal) amb una forta presència del hip-hop; Lagos, a Nigèria, "una ciutat molt boja i amb milions d'habitants"; Acra, capital de Ghana, "un dels països més potents culturalment ara a Àfrica", va explicar Adam; Luanda, capital d'Angola, amb el kuduro; Uagadugú, que és la capital de Burkina Faso; i Ciudad del Cabo (Sudàfrica), "una de les capitals del house".
Aquest nou cicle, que va començar amb els trepidants ritmes africans, viurà la seva segona aposta, el divendres 6 d'octubre, en el centre cívic Matas i Ramis, sota un paraigua molt diferent, el de l'òpera, de la mà de Maria Callas, La Divina.

Dones que teixeixen xarxes

27/07/2018

'Rebomboris' és rebuda amb una gran ovació en la seva estrena en l'escenari de La Bonne

Art i part

"Ha estat un procés molt participatiu, sense cap jerarquia"

18/07/2018

Marta Galán ens explica com s'està vivint el procés de la creació comunitària de 'Rebomboris'

Art i part