Barcelona Cultura

Edició octubre, novembre i desembre

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Cia. En Blanc

Teatre

Marta Barceló i Biel Jordà van fundar el 2001 la productora Res de Res & En Blanc, que aixopluga a les dues companyies i que ha creat un centre d'investigació escènica a Sineu, inaugurat el 2016.

Si Res de Res centra la seva activitat en el circ, En Blanc ho fa en la nova dramatúrgia, bàsicament la mallorquina i freqüentment en la de Marta Barceló: ella és qui signa Quan arribi l’alemany, un text que va resultar guanyador al Torneig de Dramaturgia que se celebra a Mallorca a l’estil del que es fa durant el festival Temporada Alta de Girona. Barceló també ha participat a la contesa de Girona i també ha guanyat: ho va fer amb Tocar mare el 2016. Marta Barceló també ha signat Maria? (2009), inspirada en la seva padrina, Maria Mesquida, qui va morir d’Alzheimer l’any 2009.

El personatge principal de Quan arribi l’alemany està interpretat per una de les grans dames del teatre català: Muntsa Alcañiz (Constantí, 1954), un dels noms més coneguts dels nostres escenaris. Ella va ser una de les fundadores del Teatre Lliure a mitjans de la dècada dels 70 i una de les actrius que ha defensat algun dels seus títols més recordats. Entre les seves últimes interpretacions estan Gata sobre teulada de zinc calenta, amb direcció d’Àlex Rigola; Quartet, amb Mingo Ràfols, al Teatre Akademia; o La fortuna de Sílvia, dirigida per Jordi Prat i Coll.

Quan arribi l’alemany es va presentar a La Seca-Espai Brossa durant el mes de març de 2017

 

Compartir