Barcelona Cultura

Edició octubre, novembre i desembre

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Zaquizamí

Cia. Roberto G. Alonso

24/02/2018 - 18:00h

CC Zona Nord

Dansa

Durada: 60 minuts

La ballarina coixa pot ballar, perquè ha aconseguit que l'ajudi el saltimbanqui maldestre. La funàmbula cega és capaç de travessar el precipici fent equilibris a sobre del fil, perquè ha après com es perd la por. I ningú ja pot impedir que el goril·la i la mussol, el Rick i la Ilsa, festegin el seu amor malgrat que ales i potes acabin sempre fetes un embolic.

Cada cop que es fa la llum, als cocodrils de peluix els agrada més i més el jazz; cada cop que es fa la llum, les nines han marxat de casa; i cada cop que es fa la llum, un antic paraigües recupera el poder de convertir la pluja en primavera. I és que, cada cop que en aquest Zaquizami on han anat a parar, suposadament, les andròmines es fa la llum, els defectes passen a ser virtuts; i les diferències, per molt grans siguin, només fan que acostar-nos més i més als altres. En aquest Zaquizamí, en aquesta habitació tancada amb clau i pany al final d'un passadís, en aquest quarto amb un únic endoll que ja fa anys i anys que no funciona, el que està de moda és superar les pors i fer de la diferència una qualitat; en aquest univers paral·lel del que es tracta és d'afavorir el desacomplexament, incentivar l'esperit de superació, treballar l'autoconfiança i la companyonia i, sobretot, donar segones oportunitats.

Així és l’univers de Zaquizamí, l’espectacle de Roberto G. Alonso, un món de conte que entronca amb tantes i tantes històries sortides del baül com la d'aquell soldadet de plom que s'enamorava d'una ballarina sota la ploma de Hans Christian Andersen. I igual que aquell soldadet i aquella ballarina, el nostre saltimbanqui, la nostra funàmbula, el goril·la, la mussol i els cocodrils de peluix també són els protagonistes d'un ballet, d'una coreografia pensada pels més petits però que també sabrà despertar el record del nen que tots els grans portem a dintre.

ZAQUIZAMÍ

 

FITXA

Autoria: Cia. Roberto G. Alonso./ Direcció i coreografia: Roberto G. Alonso/ Intèrprets: Laia Vancells, Borja Fernández, Laura Marsal. / Escenografia: Roberto G. Alonso i Tony Murchland. / Il·luminació: Tony Murchland. / Attrezzo i vestuari: Roberto G. Alonso i Víctor Peralta. / Espai sonor: Carles Cors.

LA PREMSA HA ESCRIT:

“Un baúl y un armario son las mágicas puertas de entrada y salida de oníricos mundos y seres de carne y hueso y de traje y tejido.” (FERRAN BAILE, Recomana.cat)

“Un espectacle per a tota la família que embaladeix els més petits i no deixa indiferents els més grans perquè poua en la memòria idealitzada de la infància perduda o, si no perduda, almenys deixada enrere” (ANDREU SOTORRA, andreusotorra.com)

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots