Barcelona Cultura

Edició febrer, març i abril

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Zaquizamí

Cia. Roberto G. Alonso

Dansa

La ballarina coixa pot ballar, perquè ha aconseguit que l'ajudi el saltimbanqui maldestre. La funàmbula cega és capaç de travessar el precipici fent equilibris a sobre del fil, perquè ha après com es perd la por. I ningú ja pot impedir que el goril·la i la mussol, el Rick i la Ilsa, festegin el seu amor malgrat que ales i potes acabin sempre fetes un embolic.

Cada cop que es fa la llum, als cocodrils de peluix els agrada més i més el jazz; cada cop que es fa la llum, les nines han marxat de casa; i cada cop que es fa la llum, un antic paraigües recupera el poder de convertir la pluja en primavera. I és que, cada cop que en aquest Zaquizami on han anat a parar, suposadament, les andròmines es fa la llum, els defectes passen a ser virtuts; i les diferències, per molt grans siguin, només fan que acostar-nos més i més als altres. En aquest Zaquizamí, en aquesta habitació tancada amb clau i pany al final d'un passadís, en aquest quarto amb un únic endoll que ja fa anys i anys que no funciona, el que està de moda és superar les pors i fer de la diferència una qualitat; en aquest univers paral·lel del que es tracta és d'afavorir el desacomplexament, incentivar l'esperit de superació, treballar l'autoconfiança i la companyonia i, sobretot, donar segones oportunitats.

Així és l’univers de Zaquizamí, l’espectacle de Roberto G. Alonso, un món de conte que entronca amb tantes i tantes històries sortides del baül com la d'aquell soldadet de plom que s'enamorava d'una ballarina sota la ploma de Hans Christian Andersen. I igual que aquell soldadet i aquella ballarina, el nostre saltimbanqui, la nostra funàmbula, el goril·la, la mussol i els cocodrils de peluix també són els protagonistes d'un ballet, d'una coreografia pensada pels més petits però que també sabrà despertar el record del nen que tots els grans portem a dintre.

ZAQUIZAMÍ

 

FITXA

Autoria: Cia. Roberto G. Alonso./ Direcció i coreografia: Roberto G. Alonso/ Intèrprets: Laia Vancells, Borja Fernández, Laura Marsal. / Escenografia: Roberto G. Alonso i Tony Murchland. / Il·luminació: Tony Murchland. / Attrezzo i vestuari: Roberto G. Alonso i Víctor Peralta. / Espai sonor: Carles Cors.

LA PREMSA HA ESCRIT:

“Un baúl y un armario son las mágicas puertas de entrada y salida de oníricos mundos y seres de carne y hueso y de traje y tejido.” (FERRAN BAILE, Recomana.cat)

“Un espectacle per a tota la família que embaladeix els més petits i no deixa indiferents els més grans perquè poua en la memòria idealitzada de la infància perduda o, si no perduda, almenys deixada enrere” (ANDREU SOTORRA, andreusotorra.com)

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots