Barcelona Cultura

Edició octubre, novembre i desembre

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Neu i els arbres màgics

Petit Cineclub

22/02/2018 - 17:30h

CC Zona Nord

Audiovisual

Durada: 51 minuts

FICHA:

Diversos autors, 51 minuts; recomanada per a majors de 4 anys

Neu i els arbres màgics | Trailer Oficial [Animación, Familia] HD

 

Diuen que els arbres, de vegades, no ens deixen veure el bosc. Però no sempre és cert. En els curtmetratges que integren Neu i els arbres màgics no només ens condueixen fins al bosc i ens posen en relació amb la natura sinó que ens presenten a un grapat de personatges que aconsegueixen fer de la creativitat, el treball en equip i el respecte per les diferències les seves principals virtuts i les seves millors eines per enfrontar-se amb el món.

Els quatre curtmetratges que integren aquest llargmetratge són:

Tigres enfilats
Direcció: Benoit Chieux. País: França. Any: 2014
Premis: Premi especial del jurat de la competició films pels infants al festival SICAF 2015, Premi Trampoline al millor curt juvenil al Ciné Junior de Paris 2015, Menció especial al Festival KOT de Moscú 2015.
Ningú li té confiança. Ni tan sols la seva mare, que s'ha fartat de veure'l tot el dia sense fotre ni brot. Així que li diu que ha de treballar. I ell, per una vegada, li fa cas. I encara que treballar no fos la seva il·lusió quan s'hi posa demostra que posseeix una imaginació i una creativitat molt més gran que ningú pensava. Només necessita unes llavors de sèsam. I amb això aconsegueix que la seva família es faci rica.

El petit brot
Direcció: Chaïtane Conversat. País: França. Any: 2015
La relació de la nostra protagonista amb la natura és molt curiosa. I tot gràcies a un drap màgic que li permet atrapar les flors que la rodegen i convertir-les en estampats. I amb cada nova tela es fa un nou vestit. Però un dia s'empassa una llavor i li comença a créixer una planta al melic. I és clar, com no vol tenir una planta al seu melic la trasplanta a un test. I se'n va a dormir. I mentre ella dorm, del brot es fa un arbre gran, molt gran, massa gran, tan gran que la casa de la nostra protagonista queda penjada d'una de les seves rames més altres.

One, two, tree
Direcció: Yulia Aronova. País: França. Any: 2014
Premis: Menció Honorable (categoria de films per la família) San Francisco International Film Festival 2015.
Encara que penseu que és impossible, això que us explicarem va passar en realitat: Un dia, un arbre, un arbre qualsevol, que no destacava per res en concret, va començar a caminar. I va cridar a tot el que trobava a sumar-se al seu passeig. I a poc a poc es va anar organitzant una singular desfilada.

Neu
Direcció: Antoine Lanciaux i Sophie Roze. País: França. Any: 2015
Premis: Premi del Jurat dels cinemes de proximitat a Auitine 2015; Curt favorit del jurat professional Les toiles filantes 2015; Premi al millor curt pels infants a l'International Animation Trickfilmfestival of Stuttgart, 2015.
Imagineu que un dia sortiu d'excursió amb els nens del vostre col·legi i una gran nevada deixa l'autobús atrapat a la neu. Què en faríeu? La Pruna, la noia que ha quedat atrapada, el que fa és avisar al seu germà, Filemó, qui aconseguirà l'ajuda d'un nen inuit, Kudluck, a qui s'ha trobat també atrapat amb tota la seva família a una rotonda. Tots dos junts, malgrat que no entengui un la llengua de l'altre, aconseguiran rescatar la Pruna i els seus companys. Això sí, necessitaran la col·laboració d'una guineu i una òliba.
Aquest migmetratge de 28 minuts va partir de la idea que va tenir Antoine Lanciaux quan la seva dona va quedar atrapada sota la neu prop d'un centre d'acollida d'immigrants. I la diferència és un dels seus temes centrals.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots