Barcelona Cultura

Edició octubre, novembre i desembre

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Mi madre y yo

Sònia Gómez

Teatre

QUÈ

Què passaria si pugessis amb la teva mare dalt d’un escenari? De què parlaríeu?

Aquesta és l'experiència que afronta la performer Sònia Gómez en aquest espectacle que data del 2004 i que, des de llavors ha viatjat per tot Europa. Juntes ballen, canten i escolten música (Tina Turner, Nina Hagen, Kraftwerk, Jeanette...) i també es barallen i s'estimen. Tan real com la vida mateixa. O almenys això és el que sembla.

 

COM

Sònia Gómez treballa amb les armes de la performance; és a dir, la barreja de gèneres en un espectacle que parteix d’un treball d’improvisació. Quan va decidir que volia treballar amb la seva mare, va determinar un guió previ dels temes que volia que afrontessin juntes; aquest va ser el punt de partida per a mesos de feina en els quals va prendre notes del que la seva progenitora deia i feia. I amb tot això va construir un espectacle que continua semblant, malgrat els anys que ja fa que el representen, espontani i natural.

 

PER A QUI

Per a mares i per a filles; i també per a pares i fills que vulguin entendre la relació entre una mare i filla. Els espectacles de Sònia Gómez arriben a l’espectador sense necessitat de compartir codis ni apriorismes; només demanen arribar a la sala sense prejudicis i amb ganes de divertir-se.

 

Mi madre y yo-Sònia Gómez

 

LA CRÍTICA HA DIT

“Hem tingut la sensació de participar en alguna cosa especial. I a sobre ens hem pogut divertir força en companyia de la senyora Rosa i la senyoreta Sònia.”

RAMON OLIVER (La Vanguardia, 17/09/2010)

“Basándose en aspectos autobiográficos, introduciendo en escena a la propia madre, Gómez hace juegos malabares con el arte y la vida, el ser y el representar.”

JOANA HURTADO MATHEU (Cultura/s, La Vanguardia, 22/08/2007)

 

FITXA:

Autores: Sònia Gómez i Rosa Vicente.

Intèrprets: Rosa Vicente i Sònia Gómez Vicente.

Direcció: Sònia Gómez.

Producció: MOM/El Vivero.

Música: Beach Boys, Tina Turner, Janette, Mysterymen, Kraftwerk, Plastikmen.

Vídeo: Txalo Toloza i Paula Vázquez.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots