Barcelona Cultura

Edició octubre, novembre i desembre

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Libèl·lula

Toti Toronell

Circ

No necessita el nas vermell, ni les enormes sabates, ni la perruca, ni la roba de colors cridaners... No necessita res més que a ell mateix: impertinent, entremaliat, una mica maldestre, sempre a punt de caure, a punt de provocar el desastre, el caos més absolut... però sempre victoriós, perquè la bondat, encara que no ho sembli, sempre guanya. I ell ho és. O això diuen els que l'han vist en el seu petit circ de joguina. Un circ a on caben molt pocs, però a on, els qui hi caben (i no tenen per què ser només nens), s'ho passen molt bé.

En aquest petit circ ell hi fa de tot: està a la taquilla, porta les llums, escombra quan cal, dirigeix el tràfic, fa de pallasso si cal.. I encara li queda temps per prémer aquell botó prohibit que pot provocar inundacions... això sí, de rialles.

Toti Toronell s'ha construït un circ a on fa tots els personatges encara que si hagués de triar-ne un, seria el d'August, el del pallasso que sembla una mica babau encara que sigui el més llest que hi ha a la pista. I en aquest cas és fàcil: perquè ja hem dit que en el circ només ens hi trobarem amb ell.

LIBÈLUL.LA d'en Toti Toronell

 

FITXA

Direcció: Toti Toronell. Actor: Toti Toronell. Pallasso: Toti Toronell. Acomodador: Toti Toronell. Guixaire: Toti Toronell. Disseny de llums: Toti Toronell. Escenografia: Toti Toronell. Autòmats: Toti Toronell. Tonteria: Toti Toronell. Vestuari: No se sap. Disseny gràfic: Toti Toronell (Jo). Coreografia: Paula Toronell. Advertència: en aquest espectacle no hi surt la Pili. Músiques: Albert Dondarza, Anna Roig, Marta Rius, Guida Sellarès, Joan Bramon, Xavi Blasco, Fardaxa.

LA PREMSA HA ESCRIT:

“Libèl·lula té el mèrit que, sense dir ni una sola paraula, segueix despertant riures, més als joves i adults que a la canalla (tot i que també s'estranyava divertidament d'aquest personatge antiheroi).” (JORDI BORDES, EL PUNT-AVUI, 12/09/2016)

“Se les empesca per oferir el millor a un públic que no para de riure per més coneguts o essencialment quotidians que siguin els números. Escenes com aquestes només s’aconsegueixen quan es conceben des de la simplicitat i es resolen amb la gràcia i el talent de qui domina el terreny i sap arreplegar amb astúcia les espontaneïtats que brinda l’espectador” (NÚRIA CAÑAMARES, RECOMANA.CAT)

“August excepcional, no li cal ni massa maquillatge ni l’imprescindible nas per fer-nos entrar de ple en el seu món. Un món de jocs sense fi, sense objectius ni didactismes” (IOLANDA G. MADARIAGA, RECOMANA.CAT)

 

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots