Barcelona Cultura

Edició octubre, novembre i desembre

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

La vida d'en Carbassó

Petit Cineclub

Audiovisual

FITXA

Claude Barras, Suïssa-França, 2016, Recomenada per a majors de 7 anys

La vida d'en Carbassó

 

Ha estat una de les cintes d'animació més premiades dels últims temps. La vida d'en Carbassó va obtenir el premi del públic a la millor pel·lícula europea a Sant Sebastià, i va ser també distingida a Angulema, a Annecy, a Melbourne, a Varsòvia, a Zuric o a la Fira del Llibre de Frankfurt... Podia, fins i tot, haver aconseguit un Oscar, però se'l va arravatar Zootopia. I si ha aconseguit un palmarès tan impressionant és gràcies tant a la història que narra com a la manera en què ho fa.
La vida d'en Carbassó ens porta fins a un orfenat; un espai en el qual l'espectador descobrirà el món dels maltractaments infantils, dels abusos a menors, dels problemes que els nens afronten quan la seva família es desintegra. Però també és aquest un món en el qual el nostre protagonista, en Carbassó, aconseguirà reconstruir la seva vida i tornar a ser un nen feliç. Perquè, malgrat que aquesta pel·lícula no busca la llàgrima fàcil ni el final feliç, sí que vol ser un cant a l'esperança. Amb aquest tarannà es va enfrontar el director Claude Barras a aquesta història que neix de l'adaptació d'un duríssim llibre escrit per al públic adult: Autobiographie d'une courgette, de Gilles Paris.
Però l'èxit de Claude Barras  rau també en la tècnica que utilitza: Enregistra moviment a moviment, gest a gest, ganyota a ganyota d’uns ninots d'uns 25 centímetres fets de resina. Els mou i fa una presa; els torna a moure lleugerament i en fa una altra; i així, a poc a poc, construeix primer una seqüència i després tota una pel·lícula de 66 minuts. Això s’hi va estar dos anys sencers.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots