Barcelona Cultura

Edició octubre, novembre i desembre

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Animalades de cine

Petit Cineclub

Audiovisual

FITXA

Diversos autors, 40 minuts; recomanada per a majors de 3 anys

Animalades de cine. T'agradarà sentir-la en català

 

Les faules són relats breus, sempre protagonitzats per animals o plantes que tenen la capacitat de xerrar i dels que sempre es pot extreure un missatge didàctic, un consell, una recomanació que ens ajudarà a triar el camí correcte en alguna situació de les nostres vides. Han estat molts els autors clàssics que són recordats per les seves faules: des d’Isop fins a George Orwell, qui va conrear aquest gènere en el seu popular Revolta dels animals. Però si hi ha un autor a qui ràpidament associem amb les faules, aquest és La Fontaine. I d’ell són algunes de les històries que apareixen a Animalades de cine, històries on, de vegades, fins i tot, és el mateix La Fontaine, el protagonista.

La Fontaine, qui va viure al segle XVII, precisament el que va fer va ser recollir algunes faules clàssiques, entre les que estaven les d’Isop i també les Fedre i els contes del Pañchatantra, reescriure-les  i publicar-les de manera conjunta. Entre els seus títols més coneguts destaquen  La cigala i la formiga, El corb i la guineu, La guineu i la cigonya, El moliner, el seu fill i l'ase i El ratolí de camp i el ratolí de ciutat.

Animalades de cine està integrat per sis històries. En dues, La Fontaine enregistra un documental sobre dues de les seves faules: El corb i la guineu i La granota que es volia fer tan gran com un bou. Una altra presenta un pingüí que canvia el gel del Pol pel sol del tròpic; en una altra tres simis volen fer-se amb el mateix plàtan; una altra està protagonitzada per una gallina, un elefant i una serp; i, per últim, altra té com a protagonistes a tres llebres.

 

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots