Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Febrer - Abril 2024

Festa de balls per salvar el món

La Generació Feliç

26/10/2018 - 20:00h

Centre Cultural Albareda

Teatre

Durada: 80 minuts

Si l’aleteig d’una papallona a Pequín pot desencadenar una tempesta a Nova York, imagineu què pot succeir quan tot un planeta es posa a ballar la Macarena, la lambada o el Saturday night fever… Una tempesta queda en un no res, en petita anècdota, perquè ens esperen revolucions, cataclismes, terratrèmols... Ens espera el caos a cada cop de maluc, a cada sacsejada de cintura, a cada remenada d’espatlles...

Què dieu? Que això no és possible... I tant que sí. Només cal que seguiu el calendari que ha elaborat La Generació Feliç i que ha decidit pujar als escenaris: la Lambada que cantav loen els Kaome es va popularitzar el 1989, el mateix any que va caure el Mur de Berlín; l’Aserejé va ser la cançó de l’estiu del 2002 i només uns mesos després els EUA van envair l’Iraq; Beyoncé va decidir cantar a les Single Ladies i el món va viure una crisi econòmica sense precedents... I així tot, la mort de Bin Laden, l’atemptat a les Torres Bessones de Nova York, la superació de l’apartheid o el tsunami que va assolar el sud-est asiàtic el 2004...

I ara, què? Què pot passar si no ballem? Es podria acabare el món tal com el coneixem? Potser... Però no ho permetrem, perquè ballarem fins que surti el sol, fins que no ens aguantin els peus, fins que els genolls diguin prou, fins que passi allò que ha de passar, allò que espera que passi la gent de la Generació Feliç: Jordi Vilches i Maria García Vera a l’escenari; Joan Colomo, Sara Fontán i Edu Pou fent sonar els instruments; i Miquel Ángel Blanca, cineasta i músic del grup Manos de Topo, al capdavant d’aquest experiment que combina teatre i música i que només buscar aconseguir que el públic s’ho passi bé i, sobretot, que balli. I balli. I balli.

I per si voleu assajar les coreografies, aquí trobeu alguns dels hits que us esperen a La festa de balls.

Aserejé és una cançó de 2002 que, interpretada pel grup femení espanyol Las Ketchup, va vendre gairebé set milions de senzills i va ser número u en més de vint països.

Gangnam Style és un senzill del cantant sud-coreà de rap PSY, que combina música dance, electrònica i rap.

Grease va ser una comèdia musical nord-americana interpretada per John Travolta i Olivia Newton-John que es va estrenar el 1978. La pel·lícula està basada en un musical de Broadway creat per Jim Jacobs i Warren Casey el 1972, que porta el mateix nom.

La lambada és un ritme brasiler que va adquirir fama mundial després de l'èxit, el 1989, del grup musical Kaoma titulat Chorando es foi.

Los pajaritos o El baile de los pajaritos és la cançó que María Jesús –amb el seu acordió– va adaptar i estrenar el 1981 i que va impedir el cop d’estat de Tejero.

Single ladies (Put a Ring on It) és una cançó de R&B de la cantant estatunidenca Beyoncé. Es va publicar l’octubre de 2008 com a segon senzill del tercer àlbum en solitari de la cantant, I Am... Sasha Fierce. El seu llançament va coincidir amb la crisi financera que va ensorrar mig planeta.

Thriller (1982) és el tema principal del segon àlbum del cantant Michael Jackson com a solista, després de la seva llarga etapa com líder de la banda familiar, coneguda com The Jackson Five.

 

 

Festa de Balls per salvar el món (Trailer)

 

 

FITXA

Director i autor del text: Miguel Ángel Blanca. Intèrprets: Jordi Vilches i María García Vera. Música en directe: Joan Colomo, Sara Fontàn, Edu Pou. Projeccions: Guillothina. Disseny de llums i so: Arnau Hernández. Vestuari: Verónica Febrero i Iris Campello. Una producció de Mercat de Música Viva de Vic i Boogaloo Films. Agraïments: Fàbrica de Creació Fabra i Coats i Estudi Lluerna.

Durada: 75 minuts.

LA CRÍTICA HA ESCRIT

“La generació perduda ha crescut sentint com tothom deia 'tu ets important, tu ets significant, tu pots canviar el món'; i davant del xoc amb la realitat, la generació feliç, La Generació Feliç, ha decidit plantar-se i ballar” Clàudia rius NUVOL.COM

La Generació Feliç

El col·lectiu La Generació Feliç reuneix a un grup d’artistes curiós i encuriosit. Si són o no feliços només ho saben ells, però els seus treballs acostumen a buscar la felicitat dels altres. La Generació Feliç pren el seu nom del títol del seu primer espectacle, Després de la generació feliç. Amb el segon, Festa de balls per salvar el món, van guanyar el premi Puig Porret del 2015 Festival de Música Viva de Vic.

Al capdavant d’aquesta Festa de balls –director i també autor– està Miguel Ángel Blanca (Sabadell, 1982), cantant del grup Manos de Topo i director de pel·lícules com La extranjera (2015) i el documental Un lloc on caure mort (2014).

Sobre l’escenari, Jordi Vilches (Girona, 1979), que va treballar amb Roger Bernat a General Elèctrica d’Espectacles i va saltar a la fama amb la pel·lícula Kràmpack. També es recordat per la seva participació al film Murieron por encima de sus posibilidades, d’Isaki Lacuesta, o la seva presència en sèries com El ministerio del tiempo o La Fuga. Amb ell, María García Vera, que treballa habitualment des de 2010 amb Juan Miranda.

El grup es completa amb tres músics: Sara Fontán, que va treballar amb Manos de Topo i és part de Pony Ganador; Eduard Pou, que treballa en el grup Za!; i Joan Colomo, que ha format part de grups com Zeidun, Moksha, Unfinished Sympathy o La Célula Durmiente.

Sara Fontán i Edu Pou han participat en anteriors edicions del Barcelona Districte Cultural: Sara Fontán va ser una de les directores de la creació comunitària d’ART i PART Sant Andreu, mentre que Pou va recórrer el circuit amb Afasians.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots

Notícies relacionades

Qui no balla no riu

Notícies - 26/10/2018

'Festa de balls per salvar el món' converteix la platea en una pista de ball

"El públic és el moll de l'os d'aquest espectacle'

Notícies - 03/10/2018

'Festa de balls per salvar al món' converteix el ball en arma de construcció massiva

Teatre