Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Febrer - Abril 2024

20.000 Days on Earth

Cinema Documental Musical

Audiovisual

Diu Nick Cave que mastega els moments fins a fer-los cançons. I que les seves cançons són plenes de monstres,  sempre una versió distorsionada d’ell mateix. Però qui és ell? Això és el que tracta de revelar aquest documental, que explora la seva infància, el seu temor ardent a perdre la memòria, la vida quotidiana, les drogues, l'origen de les seves bandes, la relació amb el públic; un documental fet de monòlegs, diàlegs, assajos, fotografies, sessions amb el seu psicoanalista, viatges en cotxe, xerrades amb Kylie Minogue, amb el seu company Warren Ellis o amb l'actor Ray Winston... I cançons.

Nick Cave és qui està sobre l'escenari i qui crea a la sala d'assajos, és qui s'enfronta als espectadors i qui mou les tecles de la màquina d'escriure... I totes aquestes facetes són les que han abordat els directors Iain Forsyth i Jane Pollard en un documental amb estètica de ficció, però enregistrat sota les regles de la no ficció. 20.000 días en la tierra, que es diu així perquè es va rodar mesos després que Cave complís els 54 anys, es va presentar el gener de 2014 a Sundance i va passar després pels festivals de Berlín i Sidney. Els seus directors, que treballen plegats des dels 90 i que s’han dedicat durant molt de temps al vídeo art, ja s’havien apropat  moltes vegades a la vida de l’artista nascut a Austràlia i que abans d’instal·lar-se a Gran Bretanya va viure a Berlín i Sao Paulo.

Iain Forsyth i Jane Pollard han explicat en alguna entrevista  que aquest documental està pensat per arribar a un públic que no té per què estar familiaritzat amb la figura de Nick Cave, una de les veus més melancòliques, desolades, sinistres i també adolorides de l’escena musical d’ençà que es va iniciar en el postpunk als anys 70 i que, des de mitjans dels 80, treballa amb The Bad Seeds. A més, Nick Cave també ha demostrat els seus dots com a escriptor i compositor de bandes sonores per al cinema.

 

  1. 20.000 DÍAS EN LA TIERRA - Trailer

     

FITXA

Directors: de Iain Forsyth i Jane Pollard. Nacionalitat: Gran Bretanya. Any 2014.

LA CRÍTICA HA ESCRIT

“Propone un ágil e inteligente juego de pinceladas e incursiones casi aleatorias en distintos momento de esa trayectoria, a través del mismo Nick Cave. Dejando que se exprese, que alimente su ego, que reconozca sus excesos, que despliegue su ironía, que recorra los hallazgos de su poesía y su filosofía de vida y manifieste en todo momento y lugar su saber estar de puro artista.” RICARDO ALDARONDO FOTOGRAMAS.COM

“Filme que pretende superar los corsés del documental tradicional para expresar con imágenes ese tormento interior de Cave, ese ser interior en el que anida la 'bestia' y donde el arte, la música y de forma especial la actuación en directo son los catalizadores para domesticar a ese salvaje y convertir a vulgares seres humanos en semidioses.” JUAN SARDÀ ELCULTURAL.COM

Cinema Documental Musical

Si us agrada la música, en voldreu descobrir els secrets i els protagonistes. Es tracta d’històries apassionants i apassionades que, moltes vegades, han acabat a la pantalla gran dels cinemes convertides en documentals que porten la llum a alguns territoris foscos de l’escena musical internacional. En col·laboració amb el festival In-Edit, un dels esdeveniments més destacats de l’agenda cultural de la tardor barcelonina, us proposem revisar alguns dels títols més interessants dels que han conformat la seva programació durant les últimes edicions.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots