Back to top

Tot sobre el Dau

Dau Barcelona, festival
del joc

Dau Barcelona arriba a la sisena edició com una gran festa de participació i de creativitat al voltant del joc. L’entrada és lliure i s’adreça a un públic ampli. S’hi ofereixen jocs de tot tipus i per a totes les edats. El festival se celebra del divendres 17 al diumenge 26 de novembre. Els jocs són l’única activitat de creació en què el receptor final n’és sempre el protagonista absolut. Un joc és una creació que experimenten, literalment, les persones que hi participen. A més, un joc és un fenomen de relació i de cohesió social de primer ordre. Per això, Dau Barcelona és un festival que s’adreça a les famílies i a la comunitat de jugadors avesats, als qual oferim l’ampli ventall de jocs que hi ha ara mateix a l’abast. Al festival, els editors de jocs de taula presents al mercat i un bon nombre d’entitats de tota classe de jocs proposaran i ensenyaran jocs a grans i a petits. A partir de cinc anys tothom trobarà el seu espai de joc a Dau Barcelona.

Els jocs, a més d’una activitat cultural i social, són també creació, de manera que Dau Barcelona posa l’accent en els autors de jocs. Per això, com cada any, convidem autors amb un merescut prestigi internacional. Per això establim una íntima relació amb Ludo, l’associació de creadors de jocs d’Espanya. Per això organitzem els Premis Dau Barcelona. Per això fem un concurs de protojocs amb Verkami.

El festival està organitzat per l'Institut de Cultura de Barcelona, amb el comissariat d’Oriol Comas.

Dau Barcelona és el festival del joc, de tots els jocs. A més de l’espai per als jocs de taula, amb un espai propi per al joc infantil, disposem d’un complet programa d’activitats de jocs populars i tradicionals i amb jocs de simulació històrica, de rol i de miniatures. A més, oferim activitats dirigides als jugadors especialitzats i als autors de jocs. Des de la seva primera edició, Dau Barcelona s’ha anat desenvolupant en diversos espais de Barcelona, a partir de la seu central de Fabra i Coats – Fàbrica de Creació de Barcelona, al barri de Sant Andreu.

Comissari: Oriol Comas i Coma

Amb la complicitat especial de: Pere Areste (Dau Històric), Anton Planells (Dau Digital), Marc Figueras (Dau Sènior), Pak Gallego (Dau Pro), Víctor Baroja (Dau Tradicional) i Vanessa Carballo (Dau als Barris), Enric Albadalejo

Veure les edicions anteriors

Espais

Tipus d'activitats