Viu de prop la festa major del Poblenou

Del 8 al 17 de setembre el Poblenou fa festa major, onze dies amb un centenar llarg d’activitats de tota mena i per a tots els públics. També hi participaran totes les entitats de cultura popular del barri, que s’impliquen molt activament en l’organització de la festa. Per això el programa és farcit de lectures de versots, correfocs, cercaviles i trobades geganteres, a més d’activitats castelleres, amb les colles de la ciutat.

El primer dia de la festa major es farà la Milla del Drac, una cursa nocturna on també participen elements de bestiari festiu. L’endemà, dissabte, es farà la cercavila del pregó, un acte d’imatgeria festiva que culmina amb la lectura del pregó i els versots a la rambla del Poblenou. El diumenge la festa major començarà ben d’hora amb les matinades dels grallers, que desperten a tot el veïnat i van de casa en casa reclamant esmorzar.

Els actes de cultura popular es reprendran el dijous 14 de setembre al Casino l’Aliança, on la Banda Municipal de Barcelona oferirà un concert. El dissabte es farà una matinal infantil a Can Saladrigas amb l’objectiu d’acostar la cultura popular als nens i al vespre els diables del Poblenou i la Colla del Drac conduiran el correfoc.

L’endemà, diumenge 17 de setembre, serà el darrer dia de festa major i estarà replet d’actes de cultura popular: al matí hi haurà la trobada de gegants amb peces vingudes de tot Catalunya i al migdia es farà una diada castellera a la rambla amb la Colla Jove de Barcelona. Tal com ja és tradicional, l’acte de cloenda de la festa major serà una gran cercavila de foc i soroll que culminarà a la platja del Bogatell amb un gran castell de focs.

A més, la festa major del Poblenou, tal com passa en molts altres barris de Barcelona, té la particularitat que diversos carrers organitzen un programa d’actes propi. Entre les activitats més abundants hi ha concerts, balls, torneigs esportius, activitats per a la mainada, cinema a la fresca, bingo, circ i havaneres. El Poblenou també és un barri molt creatiu i durant la festa major els tallers i les empreses del ram organitzen tot d’activitats: jornades de portes obertes, exposicions, tallers, rutes guiades…

Programa de la festa major del Poblenou 2017