Un pessebre vivent que és premi Ciutat de Barcelona

El pessebre vivent de la Torre del Suro és una iniciativa del centre ocupacional Taller Escola Sant Camil, que des de fa més de 50 anys dóna servei a persones amb discapacitat intel·lectual al barri del Guinardó de Barcelona. En total hi participen més d’un centenar d’actors i actrius entre usuaris del centre ocupacional, professionals i col·laboradors d’altres entitats.

El pessebre vivent es pot veure en una única representació el dia 20 de desembre, a partir de les 18.00. L’entrada és lliure i l’accés es fa pel carrer Sales i Ferré, 60. La representació, Premi Ciutat de Barcelona de Cultura Popular 2016, es fa a partir de l’escenificació de quadres estàtics que el visitant del pessebre vivent va trobant en l’itinerari. Aquests quadres són de temàtica diversa, oficis que es perden o desapareguts, bíblics o costumistes.

La Torre del Suro és el principal atractiu arquitectònic del pessebre, un indret excepcional que permet crear atmosferes i ambients difícils d’aconseguir en zones urbanes. Aquest edifici de 1910 és un excel·lent exponent de l’arquitectura modernista de corrent mediterranista. A més la visita al pessebre vivent és una oportunitat per contemplar-la amb tota la seva esplendor, ja que la resta de l’any l’accés a la finca és restringit.

Un pessebre agermanat

Una novetat important d’enguany és que el Pessebre Vivent de la Torre del Suro i el Pessebre Vivent de Corbera de Llobregat han iniciat una relació de col·laboració. Serà un agermanament que es materialitzarà a través de diversos intercanvis. Així el diumenge 17 de desembre a les 18.00 els membres del Taller Escola Sant Camil faran una visita i una actuació dins el pessebre vivent de Corbera. I el 20 de desembre els membres del pessebre de Corbera faran una visita a la representació de la Torre del Suro.

El Pessebre Vivent vist per…

Cada any la representació del pessebre es complementa amb una exposició al casal del barri del Mas Guinardó. Fins ara, havia estat sempre protagonitzada per fotògrafs que interpretaven amb els seus objectius la representació del pessebre. En l’edició d’enguany s’ha optat per obrir aquesta activitat a altres disciplines artístiques, en aquest cas, la il·lustració de la mà de Fernando Martín Blanco.