Sant Jordi 2017 és... cultura, amor, flors i participació ciutadana

Entre totes les festes del calendari, Sant Jordi és una de les diades més especials: és una festa protagonitzada per la cultura, l’amor, les flors i la participació ciutadana. I si en tot Catalunya hi ha un indret on Sant Jordi és viu en plena intensitat, aquest és Barcelona. Per això, com cada any, l’Ajuntament de Barcelona ha creat una pàgina web que aplega tota la informació i les activitats que es faran a la ciutat pel 23 d’abril i també els dies previs. Hi trobareu una agenda organitzada per districtes, recomanacions literàries, la llegenda…

Una de les principals novetats d’enguany és La Nit del Drac, un acte que homenatjarà a diversos escriptors de la literatura catalana que enguany commemoren alguna efemèride com ara Josep Palau i Fabre, J. V. Foix, Prudenci i Aurora Bertrana, Màrius Torres, Carles Soldevila i Joan Fuster. Es farà el dissabte 22 d’abril a les 21.00 a la plaça Comercial i hi participaran artistes i personalitats del món de la cultura que establiran un lligam literari, i de vegades també musical, entre el passat i el present.

Com cada any el dia de Sant Jordi també es faran portes obertes a l’Ajuntament i es vendran roses solidàries al pati de l’entrada. I el dijous 20 d’abril l’escriptora i dramaturga francesa Yasmina Reza serà l’encarregada de fer el Pregó de la Lectura de Sant Jordi des del Saló de Cant de la Casa de la Ciutat. Conversarà amb Xavier Albertí, director del Teatre Nacional de Catalunya, sobre el conjunt de la seva obra, l’exercici de la lectura i el paper que les biblioteques han tingut en la seva formació literària.