Recta final del cicle 'Bandes als ateneus'

Per les festes de la Mercè va arrencar el cicle ‘Bandes al ateneus’, un conjunt de deu concerts que vol unir la tradició de les bandes amb l’ateneística. Hi participen tres bandes de la ciutat – la Simfònica Roquetes – Nou Barris, la Valenciana i la del Col·legi Pare Manyanet – i quatre ateneus: els Lluïsos d’Horta, Sants Teatre del Centre, el Teatre de Sarrià i el Casino l’Aliança del Poblenou. El cicle ha durat tota la tardor i ara, a final de novembre i començament de desembre, encara la recta final de concerts.

El següent serà el diumenge 26 de novembre a les 12.00 a Sants Teatre del Centre. El concert anirà a càrrec de la Banda de Música del Col·legi Pare Manyanet i l’acte formarà part d’una matinal dedicada a recaptar fons per a la marató de TV3. El títol del concert és ‘Viu la música’ i serà una miscel·lània de diversos temes arranjats per a banda.

El dissabte 2 de desembre a les 18.00, a Sants Teatre del Centre, la Banda de la Societat Musical del País Valencià a Barcelona ‘la Valenciana’ oferirà un altre concert del cicle. El repertori es basarà en temes tradicionals del País Valencià com ara pasdobles, marxes mores i cançons populars. A més, hi intervindrà Josep Fuster Martínez com a solista convidat, que interpretarà el ‘II concert per a clarinet’.

El darrer concert del cicle serà el diumenge 10 de desembre a les 12.00 al teatre dels Lluïsos d’Horta. Anirà a càrrec de la Banda Simfònica de les Roquetes – Nou Barris, que oferirà un concert en què barrejarà temes populars catalans i música simfònica. S’hi podrà sentir Wagner i Xostakòvitx al costat de Pau Casals, Sau i sarsueles.

Els concerts, que gairebé sempre es faran un diumenge a migdia, tenen un preu de sis euros i les entrades es poden comprar en aquest enllaç.