Més de 130 activitats a la festa major de la Sagrera

Del 16 al 26 de novembre el barri de la Sagrera fa festa major. En total seran 10 dies amb més de 130 actes de tota mena i pensats per a tots els públics. Entre les més destacats hi ha la famosa cursa de la milla de la Sagrera, balls d’envelat, els actes de la festa major alternativa, animació infantil… La cultura popular també té un paper destacat en el programa de la festa de la mà de la Drac, Diables i Gegants de la Sagrera, la principal entitat de cultura popular del barri.

Els actes de cultura popular de la festa arrencaran el diumenge 19 de novembre. El barri es despertarà amb les matinades i tot seguit hi haurà la trobada de gegants, que serà presidida per la geganta Sagrerina. Hi participaran un bon reguitzell de colles vingudes de tota la ciutat, com ara els gegants de Sant Andreu, els de Trinitat Vella i la comparsa dels Bouets i la Vaqueta del Raval, de vingudes de fora i també gegants i gegantons de les escoles del barri. El punt d’arribada i el de sortida serà la plaça de Massadas i és on també es faran els balls d’honor una vegada acabada la cercavila.

El divendres 24 de novembre les escoles del barri faran la versió pròpia de la festa major a l’envelat que hi ha instal·lat a la plaça de l’Assemblea de Catalunya. El dissabte 25 serà una jornada dedicada al foc. Els actes arrencaran amb el correfoc infantil (19.00), seguit de la tabalada a càrrec del grup de percussió Sagresamba (19.45). Després es llegiran els versots diabòlics (20.15). Finalment a les 20.30 a la plaça de Massadas arrencarà el correfoc adult, on, a més dels diables de la Sagrera, també hi participaran els del Clot, Ciutat Vella i Casabalnca.

El darrer dia de festa major, el diumenge 27 de novembre, hi haurà trobada de puntaires i una concentració de bandes de música d’entitats cultuals de la província de Barcelona. A migdia l’Esbart l’Estel, pertanyent a la parròquia de Crist Rei, farà una exhibició de danses tradicionals acompanyat de l’esbart Folklòric d’Horta. I al capvespre es posarà punt final a la festa major amb un concert d’havaneres i un espectacle pirotècnic.

Programa de la festa major de la Sagrera 2017

Attachments