La Principal del Llobregat grava un directe en plena plaça de la Catedral

Des de fa 47 anys cada dissabte quan arriba el bon temps la cobla la Principal del Llobregat interpreta sardanes al pla de la Seu. Aquest acte, que organitza l’Obra Violetes del Bosc, s’ha convertit en una de les cites més destacades del calendar sardanista de la ciutat. Per això la Principal del Llobregat ha escollit aquest indret tan emblemàtic per enregistrar-hi un disc en directe.

És dirà simplement ‘Directe’, es gravarà aquest dissabte a partir de les 18.00 i serà la primera vegada que una cobla enregistra un disc de sardanes en directe des d’una localització exterior. Però precisament aquest és l’encant del projecte: recollir l’ambient que es respira a la plaça. Perquè els dissabtes a la tarda de primavera al pla de la Seu està ple de balladors de sardanes però també de centenars de turistes que es queden a admirar l’espectacle.

Segons expliquen des de la cobla, està previst que el disc estigui llest a finals de maig i comptarà amb el repertori següent: ‘Agost a Calella’ d’Eduard Martí, ‘Espurnes perpètues’ de  Jordi Molina, ‘Amor d’àvies’ de Marc Timón, ‘¾ de 100’ d’Enric Ortí, ‘Camí d’anada’ de Josep Cassú, ‘Sant Pol, quina hora és?’ de Jordi León, ‘La plaça de Banyoles’ d’ Agapit Torrent, ‘L’aplec de Palafrugell’ de Ricard Viladesau i ‘Dos de l’Empordà’ de Francesc Mas Ros.