La Festa Major de la Dreta s'obre a més indrets del barri

Més dies de festa i més espais públics on gaudir-la. La Festa Major de la Dreta de l'Eixample s'avança uns dies a la Fira Modernista i ens proposa un programa en què la música, els espectacles infantils i la memòria històrica prenen protagonisme. I amb un pregoner molt conegut per tothom, el periodista i documentalista Jordi Llompart, veí del barri.

La Festa Major comença dimecres 24 de maig amb una sèrie de tallers i una taula rodona dedicats a la salut i el benestar. Al dia següent s’inaugura l’exposició de Finestres de la Memòria ‘De la casa als carrers. mapa social de l’Eixample durant la Transició”, que ressegueix el fil d’una sèrie d’esdeveniments succeïts a l’Eixample durant la dècada de 1970. Dijous també es lliuraran els premis Protagonistes del demà 2017, que reconeixen els millor alumnes d’estudis secundaris que cursen el darrer curs a l’Eixample.

El cap de setmana la Festa Major es barreja amb la Fira Modernista. Al carrer Girona hi haurà un espai d’entitats, comerç i restauració al carrer des de València a Diputació, compartint el carrer amb la Fira Modernista que s’ubicarà des de València a Diagonal, inclòs el tram fins al carrer Provença a la banda mar.

Durant diferents dies podrem fer una petita revisió de la nostra salut a la carpa de Healthcor, participar en la recollida solidària d’aliments del projecte La Merienda o fer una visita guiada a la biblioteca Arús, especialitzada en maçoneria i anarquisme.

De nou tindrà lloc una nova edició del Sapiens, el joc audiovisual per equips on demostrar coneixements i habilitats que recull diners per l’ONG Acción Planetaria DSR.

Com a novetat, els jardins de la biblioteca Sofia Barat acolliran la 1a Trobada d’Il·lustradors i Il·lustradores de la Dreta de l’Eixample, amb signatura d’autors i la confecció d’un llibre gegant.

També destaca l’acte de memòria històrica ‘L’art de l’exilia a la postguerra’, que rescatarà les veus dels artistes que van patir un exili forçat i la Transeixample Gegantera, que tindrà enguany com a colla amfitriona als Gegants de La Pedrera.

No faltaran tampoc un bon ventall d’actuacions musicals, gran part de les pròpies escoles de música del barri, com les Big Bands de l’institut Jaume Balmes i l’escola de La Concepció, o el concert de bandes sonores de pel·lícules de l’escola Sagrat Cor-Diputació.

Tota la programació a la GUIA BCN i el pdf adjunt.

Attachments