La cultura popular, protagonista de la festa major del Poble-sec

Del 15 al 24 de juliol el barri del Poble-sec farà festa major: deu dies amb actes de tota mena on la cultura popular del barri té un pes molt destacat. Les activitats arrencaran el divendres 15 de juliol amb el seguici inaugural, un acte on participen totes les entitats de cultura tradicional del barri. Hi haurà els bastoners, els diables, els castellers, els sardanistes, les societats corals que participen en els cors muts i els gegants i el bestiari. La cercavila arrencarà a les 20.00 a la plaça del Molino i acabarà al parc de les Tres Xemeneies, on es faran els balls i les mostres.

L’endemà, dissabte 16 de juliol, la jornada estarà protagonitzada per les sardanes, la diada de vigílies que faran els castellers del Poble-sec i la trobada gegantera. Es farà partir de les 18.00 a la plaça de Santa Madrona, des d’on arrencarà una cercavila que recorrerà els carrers més cèntrics del barri. A més dels gegants del Poble-sec al complet, també hi haurà els de la Barceloneta, els del Poble Espanyol, els de la Marina, els de les Borges Blanques, els de Cerdanyola del Vallès i els de Móra d’Ebre entre més.

El diumenge 17 de juliol serà un dia molt carregat d’activitats de cultura popular: començarà ben d’hora al matí amb les matinades dels diables, seguirà amb sardanes i culminarà amb la diada d’aniversari dels Castellers del Poble-sec. La colla castellera del barri, que va ser presentada oficialment per la festa major de 1999, celebra 17 anys amb una jornada a tres bandes amb els Castellers de la Vila de Gràcia i els Capgrossos de Mataró.

L’activitat es reprendrà el dijous 21 de juliol de la mà dels diables, que faran una tabalada. Aquest acte i l’actuació que faran l’endemà, divendres, són les prèvies al gran correfoc de dissabte que arrencarà a les 21.00 a la plaça de Navas. A més dels diables del Poble-sec i la seva bèstia, el Gat Sírius, hi haurà els diables de Casablanca de Sant Boi com a colla convidada. Finalment, la festa major s’acabarà el diumenge 24 de juliol amb una trobada de puntaires i un recital d’havaneres.

Programa de la festa major del Poble-sec 2016