Segona part del cicle Cultura Popular als Ateneus

La primavera passada es va fer la primera part del cicle Cultura Popular als Ateneus, que programa concerts de banda, cobla i cant coral en quatre entitats històriques de la ciutat. Ara, amb l’arribada de la tardor, se’n fa la segona part. Comença a final de setembre i durarà fins al desembre. En total, s’hi programen nou concerts a l’Aliança del Poblenou, el Foment Hortenc, els Lluïsos d’Horta i el Sants Teatre del Centre.

Entre les entitats participants hi ha tres bandes: la Jove Banda Simfònica de Barcelona, la Banda Simfònica de Roquetes – Nou Barris i la Banda de la Societat Musical del País Valencià; i quatre corals: el Cor de Cambra Fòrum Vocal, el Cor del SCIC, l’Orfeó la Lira, el Cor Ariadna i la cobla Mediterrània. La programació es basa en concerts d’estils molt diversos, des de música tradicional del País Valencià a nadales, passant per presentacions de discos i ritmes mediterranis.

Aquest cicle va néixer amb la idea de reforçar el vincle entre els ateneus barcelonins, un autèntic reflex de la vitalitat cultural de la societat civil i les entitats de cultura popular de la ciutat. Tant les entitats participants com els centres acollidors tenen una trajectòria llarga i dilatada en l’àmbit de la cultura popular i l’associacionisme barcelonins: hi ha molts ateneus centenaris i diverses entitats són capaces de mantenir la tradició alhora que exploren nous camins creatius.