L’Arpella del barri Gòtic i l’Esbart Ciutat Comtal, presents a l’Smithsonian Folklife Festival

Aquest mes de juliol l’Arpella del Barri Gòtic, pertanyent a l’Associació de Festes de la Plaça Nova, l’Esbart Ciutat Comtal i l’historiador Josep Maria Contel participaran a l’Smithsonian Folklife Festival. Aquest festival de patrimoni cultural immaterial fa més de cinquanta anys que es fa a Washington, és un dels més importants del món i enguany la cultura catalana és la convidada. El certamen es farà del 27 de juny al 8 de juliol i representa un aparador immillorable per difondre la cultura, les tradicions i la gastronomia de Catalunya.

Per això s’ha preparat un programa que mostra imatgeria festiva, música, dansa d’arrel, castellers, artesania i festes tradicionals, entre més. Així la delegació catalana està formada per una trentena d’entitats, conferenciants i grups de música provinents de tots els punts del país: des dels Fallaires d’Isil als diables d’Igualada. De Barcelona hi ha l’Arpella del Barri Gòtic, que és obra del prestigiós imatger Manel Caserras; l’Esbart Ciutat Comtal, una de les agrupacions de dansa més innovadores del país i l’historiador gracienc Josep Maria Contel, expert en cultura popular, tradicions i la festa.

La cultura popular catalana es presentarà al festival amb el lema ‘Catalunya: tradició i creativitat des de la Mediterrània’. Com que el festival es fa a l’aire lliure, en ple Pal Mall, la representació s’estructurarà a partir de quatre espais: la Rambla, on es faran les mostres de cultura popular; la plaça Major per a les actuacions; l’Ateneu com a punt de trobada i espai per a conferències i un altre espai destinat a mostrar el patrimoni immaterial del país des d’una òptica geogràfica.