La Rambla fa la festa major més especial

Tothom sap on és la Rambla però molt poca gent sap que aquesta avinguda té una festa major pròpia. Es farà del 5 a l’11 d’octubre en honor de la Mare de Déu del Roser, que té una imatge situada al lateral del Palau de la Virreina que les floristes solien venerar. La festa l’ha organitzat ininterrompudament des de l’any 1962 l’Associació Amics de La Rambla.

Com que el culte de les floristes a la Mare de Déu del Roser és l’embrió de la festa major, les flors són l’element protagonista de la festa. Un dels actes més destacats és La Rambla en flor, en què una trentena d’edificis emblemàtics de l’avinguda es guarneixen i obren portes. Hi haurà decoracions florals a l’Arts Santa Mònica, al Gran Teatre del Liceu, al Palau de la Virreina, al Palau Moja… Paral·lelament, tots aquests indrets faran jornades de portes obertes amb visites guiades i petites actuacions.

Dissabte al matí es farà l’acció floral Una flor, un desig, un altre dels actes característics de la festa major. Consisteix a omplir de roses de colors diferents una enorme xarxa de malla amb la participació de tothom qui ho vulgui. L’acció es farà a partir de les 11.00 davant el Palau de la Virreina. La resta de dies de la festa major hi haurà balls, xocolatades, concerts…una de les novetats d’enguany és la reposició de l’obra de Josep Maria de Sagarra  ‘La rambla de les floristes’, que es podrà veure el 8 d’octubre a les 20.30 al teatre Poliorama. Així mateix, l’Associació d’Amics de la Rambla, l’entitat organitzadora de la festa major, lliurarà els guardons de Ramblista d’Honor el dia 17 d’octubre.

Programa de la festa major de la Rambla 2018