Ja és aquí la Festa Major de la Verneda i Sant Martí!

Del 5 al 18 de novembre les activitats festives omplen els carrers de Sant Martí de Provençals i de la Verneda per gaudir del barri i l'escalfor del veïnat!

Arriba el novembre i això vol dir que arriba la Festa Major de la Verneda i Sant Martí! La Coordinadora d’Entitats de la Verneda – Sant Martí, formada per més de 60 associacions i entitats, han treballat per tirar endavant un programa amb més de 70 activitats. Un esforç en equip per gaudir del barri a tots els nivells.

Aquest any hi ha dos pregoners: el músic i compositor Joan Chamorro i l’Escola d’Adults de la Verneda, entitat que fa 40 anys. L’acte es fa el dia de Festa Major, el dia 11 de novembre, la diada de Sant Martí. 

El dia 5 de novembre s’inaugura una exposició per homenatjar la feina de l’il·lustrador Carlos Azagra i la colorista Encarna Revuelta, veïns de Sant Martí. Porta per títol Azagra y Revuelta: de todo un poco i es podrà visitar fins al 22 de novembre a l’Espai Pere Calafell. Precisament, el disseny del cartell d’enguany és obra dels dos artistes.

Durant els dies de Festa Major també s’inauguren dues exposicions més: el dia 2 de novembre la de ‘Som Memòria‘, que es podrà veure a la sala d’exposicions del Centre Cívic de Sant Martí fins al 15 de novembre, i el dia 16 de novembre, s’inaugura l’exposició de pintura d’artistes del barri, l”Artbarri‘, que es podrà veure durant tot el mes a la mateixa sala.

Com és habitual a la Festa Major no hi poden faltar els actes de cultura popular i actes tradicionals: la diada castellera, amb els Castellers de Barcelona i els Castellers d’Adroc (el 3 de novembre); la tabalada i el 29è correfoc de la Verneda (el 10 de novembre); les sardanes i el ball de Festa Major (17 de novembre); i els actes finals amb el cercavila, les havaneres i el final de festa amb els Diables de la Verneda i les Guspires de Sant Martí (el 18 de novembre).

La música també és un element destacat durant les festes. El matí de la diada es farà una Marató Musical a Pere Calafell, i l’Auditori de Sant Martí acollirà el festival Petits Grans Músics i, el dia següent, la XV trobada de Corals.

Els actes festius faran, a més, un forat a la solidaritat a través d’una recollida daliments al Mercat de Provençals (10 de novembre a les 10 h) i d’una campanya de donació de sang (11 de novembre a la Rbla. Guipúscoa amb carrer Treball).

I perquè els barris també creixen amb el teixit comercial, Sant Martí Eix Comercial ha organitzat diverses activitats durant les festes, com una Mostra de Comerç de tardor (10 de novembre) i una Mostra d’Artesans (11 de novembre).

Consulta el programa de la Festa Major de la Verneda i Sant Martí
(disponible també a l’apartat Fitxers Relacionats)