Fira Modernista de Barcelona

Els dies 26, 27 i 28 de maig se celebra la 13a edició de la Fira Modernista de Barcelona, aquest any dedicada a Josep Puig i Cadafalch en el marc de la commemoració del 150 anys del seu naixement i els 100 anys com a president de la Mancomunitat de Catalunya.

La Fira disposarà de diverses activitats culturals i d’oci com parades de museus i municipis d’arreu amb patrimoni modernista, unes jornades sobre Puig i Cadafalch, tallers, titelles, un trenet, una rua de vehicles d’època, itineraris modernistes, ambientació i espectacles, gran part dels quals giraran a l’entorn de la figura de l’arquitecte.

També s’editarà el nou número de maig de la revista de CorEixample on s’expliquen facetes de Puig i Cadafalch que no són tan conegudes: no només va ser un gran artista i un home del seu temps, sinó que va ser un polític actiu, un lluitador i un supervivent.

La Fira està organitzada per CorEixample, associació de comerciants i professionals de la Dreta de l’Eixample, l’Institut del Paisatge Urbà i el Districte de l’Eixample de l’Ajuntament de Barcelona, i el Mercat de la Concepció. El cartell de la Fira Modernista està fet pel dissenyador Joan Colominas.

La Fira se celebrarà al carrer Girona entre Diputació i Diagonal.