Festa major d’Horta 2018: els actes de cultura popular imprescindibles

Del 7 al 16 de setembre el barri d’Horta fa festa major, una celebració de deu dies de durada amb un pes molt destacat de la cultura popular i tradicional. La rica vida associativa del barri aprofita aquesta ocasió per fer-se veure i organitza activitats de tota mena per fer arribar la festa major a tots els col·lectius. La popular plaça d’Eivissa i el parc de les Rieres d’Horta són els espais principals de la festa, que també s’estén per tot el barri amb desenes d’actuacions musicals, àpats populars, activitats infantils, tornejos esportius, concerts i balls.

Pilars de caixes. Un dels actes més singulars de la festa major d’Horta és aquest concurs, organitzat pels Diables d’Horta i que consisteix a veure qui arriba més amunt apilant caixes. Dissabte 8 de setembre. Plaça d’Eivissa, a les 12:00.

Cercavila de festa major. A Horta totes les entitats del barri participen en la cercavila de festa major i com que és tan multitudinària, fan sis sortides diferents que conflueixen a la plaça d’Eivissa. Dissabte 8 de setembre. Plaça d’Eivissa, entre 17:00 i 18.00.

Pregó de la festa major. A càrrec de la nedadora olímpica Erika Villaécija, nascuda al barri. Dissabte 8 de setembre. Parc de les Rieres d’Horta, a les 18:30.

Matinades. A càrrec: Diables d’Horta, F.O.C. (Diables del Carmel, Banyetes d’Horta i Tabalers),Trabucaires d’en Perot Rocaguinarda. Recorregut: Parc de la Unitat, Lloret, Josep Pinòs, Dr. Letamendi, Eduard Toda, Rectoria, Palafox, Rivero, Curt, Passatge la Plana, Parc de les Rieres. Diumenge 9 de setembre. Parc de la Unitat, a les 09.00.

Missa de festa major. Acte de renovació del vot del poble que es va formular per primera vegada el 10 de setembre de 1731. El consistori es va encomanar a Sant Gaudenci perquè concedís pluja sobre la vila d’Horta. Diumenge 9 de setembre. Parròquia de Sant Joan d’Horta, a les 11:00.

Correfoc Infantil. La colla convidada d’enguany són els Diables Voramar del Serrallo i Vibría de Tarragona. Recorregut: Plaça Eivissa, Pere Pau, Baixada de la Plana, La Plana, Baixada de Rivero, Rivero, Horta, Carrer Santes Creus i Plaça Santes Creus. Diumenge 9 de setembre. Plaça d’Eivissa, a les 20.30.

Concurs de Beure en Porró. Dijous 13 de setembre. Bodega Massana, a les 17:00.

Gran correfoc. Organitza: Diables d’Horta i F.O.C. (Diables del Carmel, Drac Cap Allà d’Horta). Colles convidades: Diables de Sant Cugat, Bocs de Can Rosés, Folky de Foc, el Pollo del Prat de Llobregat, Diables d’Esparreguera,  Diables de Teià, Diables de Sant Andreu i Diables de Vilanova i la Geltrú. Recorregut: Carrer Feliu i Codina/ Chapí, Palafox, Horta, Rivero, Baixada de Rivero, La Plana, Baixada de la Plana i Tajo. Dissabte 15 de setembre. Carrer de Feliu i Codina, 20:45.

Diada castellera. Amb les colles: Castellers de la Vila de Gràcia, Castellers de la Sagrada Família, Castellers de Castelldefels, Colla Castellera els Nois de la Torre. Diumenge 16 de setembre. Parc de les Rieres d’Horta, a les 12.00.

Tarda de dansa catalana. Roda d’Esbarts amb Esbart Jove de Gualba, Esbart Folklòric d’Horta dels Lluïsos d’Horta, Esbart de Sarrià i Esbart de Sant Feliu del Llobregat de l’Agrupació Cultural i Folklòrica. Diumenge 16 de setembre. Parc de les Rieres d’Horta, a les 18:30.