Festa major del Poblenou 2018: els actes de cultura popular imprescindibles

Del 7 al 16 de setembre el Poblenou fa festa major, deu dies amb un centenar llarg d’activitats de tota mena i per a tots els públics. També hi participaran totes les entitats de cultura popular del barri, que s’impliquen molt activament en l’organització de la festa. Per això el programa és farcit de lectures de versots, correfocs, cercaviles i trobades geganteres, a més d’activitats castelleres, amb les colles de la ciutat.

La Milla del Drac. Cursa nocturna on es barreja cultura popular, foc, música i atletisme. Arrencarà amb una cercavila del Drac del Poblenou i l’Estarrufadet. Divendres 7 de setembre a les 19.00. Recorregut de la cercavila prèvia: sortida del carrer de Joncar 35, rambla del Poblenou i passeig Marítim, des d’on arrencarà la cursa.

Cercavila d’inici, pregó i versots. Els gegants, el bestiari i els diables del barri participen aquesta arracada de la festa major, que culmina a la rambla del Poblenou. No us perdeu la lectura del pregó ni els versots satírics que cada any escriuen els Diables del Poblenou! Dissabte 8 de setembre a partir de les 17.45 a la rambla del Poblenou (entre els carrers de Joncar i Ramon Turró)

Matinades. A les vuit en punt del matí els grallers i timbalers es troben i toquen conjuntament el toc de Matinades. A partir d’aquí, fan una ruta pel barri, visitant algun veí o entitat on els convidin a fer un mos. Diumenge 9 de setembre a partir de les 08.00. Recorregut: c/ Almogàvers amb c/ Ciutat de Granada, rambla del Poblenou, c/ Fernando Poo, pl. Prim, pl. Juli Gonzàlez, c/ Marià Aguiló, per acabar a l’església Santa Maria del Taulat (c/ Pujades, 210)

Diada castellera. Amb la Colla Castellera Jove de Barcelona, Castellers de Figueres i Castellers d’Esparreguera. Diumenge 9 de setembre a partir de les 11.30 a la rambla del Poblenou (entre els carrers de Joncar i de Ramon Turró)

Música de banda. Concert de la Banda Municipal de Barcelona. Dijous 13 de setembre a les 20.00 al Casino l’Aliança del Poblenou (rambla del Poblenou, 42)

Matí de cultura popular. Amb les actuacions dels Falcons de Barcelona, la Colla Sardanista Violetes del Bosc i la secció de bastoners de l’Esbart Montserratí. Dissabte 15 de setembre a partir de les 12.00 al Parc del Centre Poblenou.

Correfoc. Amb els Diables del Poblenou. Dissabte 15 de setembre a partir de les 20.30. Recorregut: Inici al Mercat l’Unió, c/Castanys, c/ Amistat, c/ Guillem de Llúria, c/ Taulat, c/ Topete, plaça Prim, c/ Fernando Poo, Rambla del Poblenou (pujada i baixada), c/ Pallars, rodona Joncar-Ramon Turró

Trobada de gegants. Vine a acompanyar a la família gegantera del Poblenou i veuràs gegants vinguts de tot Catalunya! Diumenge 16 de setembre a partir de les 11.30. Plantada: Can Saladrigas. Cercavila: Rambla del Poblenou, des del c/ Joncar fins al c/ Pallars; c/ Taulat, tornada a la Rambla del Poblenou fins al c/ Joncar per a entrar a la plaça de Can Saladrigas, on es farà l’acte de cloenda.

Diada castellera. Amb els Castellers de Barcelona, Castellers de Badalona, Castellers del Poble Sec i Castellers de Cerdanyola. Diumenge 16 de setembre a partir de les 12.00 al Parc del Centre Poblenou.

Cercavila de cloenda amb foc i soroll. Acomiadem la festa major amb molt de soroll! Si participeu en la cercavila, porteu sonalls, timbals i cassoles. En acabat: castell de focs. Diumenge 16 de setembre a partir de les 21.30 amb inici a la rambla del Poblenou i final a la platja del Bogatell.