Festa major de les Corts 2018: els 10 actes de cultura popular imperdibles

Del 5 al 14 d’octubre el districte de les Corts s’omplirà de confeti, foc, música, ball, cultura popular, poesia, esport, circ, animació, diversió, convivència i somriures. En total seran deu dies de festa major amb 280 activitats de tot tipus, per a tots els públics i a tots els barris del districte: les Corts, la Maternitat i Sant Ramon i Pedralbes. Els actes de cultura popular i tradicional tenen un paper destacat en la programació, per això us oferim un llistat amb els imprescindibles.

Toc d’Inici. Aquesta activitat comprèn tres actes i arrenca amb un espectacle de mapping projectat a la façana de la Seu del Districte (21.00). Enguany es recupera una peça audiovisual inèdita amb música de Carles Santos i coreografia de Núria Font; dos artistes de renom del món de la dansa catalana que van deixar-nos l’any 2017. Tot seguit arrenca la cercavila de festa major, amb els Diables i Timbalers d’Itaca, la Repúbli-k de l’Avern, Ulisses el Gegantó d’Ítaca, el Guardià de Les Corts i els Diables de les Corts (21.15). L’acte acaba a la plaça de la Concòrdia amb un espectacle de foc i llum davant de l’església del Remei (21.30). S’hi unirà la dansa i la tradició amb l’Esbart Ciutat Comtal, la música en directe de Ferran Martínez, el ballarí Pere Jané i els Diables de les Corts. Divendres 5 d’octubre a partir de les 21.00 a la plaça de Comas.

Correfoc unitari. Els prolegòmens del correfoc començaran amb la tabalada (19.15), el ball de diables (21.00) i la ceptrotada (21.20). Finalment, a les 21.30 arrencarà el correfoc, on hi participaran les quatre colles de diables que té el districte i diversos convidats: la Víbria de Tarragona, el Toc de Foc de la Bòbila de l’Hospitalet, els Banyuts de Sant Andreu de Llavaneres, els Diables de Tiana i els Diables de Terrassa. Cap a les 23.00 el correfoc arribarà al final del recorregut, a la plaça de la Concòrdia, on es farà la cremada final i la revetlla de foc Panarra. Dissabte 6 d’octubre a partir de les 19.45 amb sortida a la plaça de Comes i arribada a la de la Concòrdia.

Trobada de gegants i bestiari. Inici del Seguici Popular amb l’Àliga de la ciutat, l’Estendard de l’Espiga de les Corts, els Gegants de les Corts, la Colla gegantera de l’Escola SOLC, la Banda Simfònica de les Corts, el Guillemot el gegantó de l’Escola Les Corts i els seus capgrossos, Ulisses el gegantó d’Ítaca, Els Diables i Timbalers d’Ítaca, Lavinieta el gegantó de l’Escola Lavínia, el Guardià de les Corts, la Víbria de Tarragona, la Repúbli-k de l’Avern, els gegants del Raval, els gegants del Poble Nou, l’Aegis el Boc de Can Rosés, els Bocs de Can Rosés i els Diables de les Corts. Diumenge 7 d’octubre a partir de les 11.00 amb sortida a l’avinguda Diagonal i arribada a la plaça de Comas.

Pregó. A càrrec d’Anna Morancho Lluelles. Diumenge 7 d’octubre a les 12.00 a la plaça de Comas.

Ball del Seguici. Amb el Guardià de les Corts, l’Àliga de la ciutat i tots els gegants, bèsties i colles del Seguici. Diumenge 7 d’octubre a les 12.15 a la plaça de Comas.

Guerra de confeti. Amb un espectacle d’animació per la mainada a càrrec d’Àngel Daban i Noè Rivas. Tot seguit: concurs de recollida de confeti. Diumenge 7 d’octubre a les 17.00 a la plaça del Sòl de Baix.

Concert de la Banda Pare Manyanet. La banda del barri celebra el 50è aniversari amb un concert ben especial. Divendres 12 d’octubre a les 18.00 a la plaça de Comes

Danses tradicionals catalanes. Amb l’Esbart Ciutat Comtal. Dissabte 13 d’octubre a les 17.30 a la plaça del Monestir de Pedralbes

Diada castellera. Amb la participació dels Castellers de Barcelona, els Minyons de Terrassa i els Castellers de la Vila de Gràcia. Diumenge 14 d’octubre a les 12.00 a la plaça de Comas.

Correfoc. Els Bocs de Can Rosés organitzen el seu propi correfoc que arrenca a les 19.30 amb la tabalada, a les 20.00 es fa el correfoc infantil i a les 20.40, l’adult. Diumenge 14 d’octubre a partir de les 19.30 a la plaça de Can Rosés.