Els Castellers de Barcelona fan 49 anys!

La colla castellera més veterana de la ciutat, els Castellers de Barcelona, enguany fan 49 anys. I ho celebren fent el que saben fer millor: castells. Per això aquest cap de setmana han preparat una diada castellera doble amb tot de colles convidades que han estat molt significatives al llarg dels 49 anys de trajectòria.

Les activitats arrencaran dissabte amb la diada de vigílies. Es farà a la plaça del Rei a partir de les 18.00 i a més dels amfitrions hi participaran els Castellers del Prat de Llobregat i els Encantats de Begues. Però el dia gran de l’aniversari serà demà, diumenge. Per aquest dia hi ha revista una diada a la plaça de Sant Jaume, la plaça castellera per excel·lència de la ciutat. Començarà al migdia i a més dels Castellers de Barcelona hi haurà els castellers de la Vila de Gràcia, els de Sabadell i els Minyons de Terrassa com a colles convidades.

Els Castellers de Barcelona es van fundar l’any 1969 per gent procedent del Penedès i alguns integrants de l’antic Cos de Castellers de Ballets de Catalunya, precedent de les colles castelleres de la ciutat. Al llarg d’aquests anys, han fet actuacions per tot el país i han viatjat a moltes ciutats europees. També són els amfitrions de la diada de colles convidades que se celebra a la plaça de Sant Jaume, el diumenge més pròxim a la festa de la Mercè.

La seu de la colla és al barri del Clot, en un equipament municipal que forma part de la xarxa de Cases de la Festa. Els Castellers de Barcelona tenen vocació de ciutat, però alhora s’impliquen molt en la vida cultural i associativa del Clot. Participen activament, per exemple, en l’organització de la festa major i en més activitats destinades a dinamitzar la vida del barri, com ara la revetlla de Sant Joan.