Barcelona aplega més de 4.000 nens cantaires d’arreu amb el Congrés Internacional de Pueri Cantores

De l’11 al 15 de juliol es farà a Barcelona el Congrés Internacional de Pueri Cantores, que significa ‘nens cantaires’ en llatí. Es tracta d’una celebració mundial que es fa cada dos anys en un punt del planeta diferent i que enguany organitza la Federació Catalana de Pueri Cantores. Aplegarà a 4.000 infants cantaires procedents de tot el món que durant cinc dies oferiran concerts en diverses esglésies de la ciutat i actes en punts emblemàtics de Barcelona.

Dimecres 11 de juliol a les 19.30 es farà l’acte inaugural a la plaça de l’Univers de la Fira de Barcelona. Serà un concert obert a tothom que anirà acompanyat d’un espectacle de llum i aigua a la Font Màgica. El dijous 12, durant tot el dia, es faran les misses de les nacions i a la tarda hi haurà concerts repartits per diverses parròquies de Barcelona.

Divendres 13 serà una jornada molt especial perquè es farà un assaig de cants a l’abadia de Montserrat. Amb l’arribada del cap de setmana, el punt neuràlgic del congrés es traslladarà al temple de la Sagrada Família. El dissabte 14 s’hi farà un concert i el diumenge 15 se celebrarà la missa de clausura. A banda d’aquests actes, les altres activitats del congrés són de caire intern per a les corals. Es pot consultar el programa complet aquí.

El Congrés aplega infants i joves d’arreu que es reuneixen per cantar i difondre la pau al món però formar part d’una coral també transmet una sèrie de valors i treballa diverses competències, sobretot musicals. Entre els valors hi ha la socialització, el treball en equip, la responsabilitat, descobrir les capacitats pròpies. També es vol potenciar la cultura popular i el moviment coral català.

La tradició europea dels cors infantils durant la litúrgia va començar a principis del segle XX. Actualment, la Federació de Pueri Cantores està formada per centenars de corals. La seva tasca principal és el cant litúrgic, i els valors cristians constitueixen la base de la vida i la conducta dels membres. La Federació és present en 35 països i mobilitza prop de 40.000 joves i infants.