Arrenca el festival Tradicionàrius més multidisciplinar

El començament del festival Tradicionàrius marca el final del cicle nadalenc i ens indica que en comença un altre: el de les festes de Sant Antoni. El festival, amb més de trenta anys de trajectòria, és un dels més destacats del país en el gènere folk. Enguany la programació inclou espectacles que absorbeixen les innovacions del moment, les noves tendències socio-culturals i diverses propostes multidisciplinàries.

El festival arrenca divendres al vespre amb un concert del músic Roger Andorrà, que presenta ‘Electrogralla’, un espectacle que parteix de l’herència de la gralla vuitcentista i la porta cap a la música actual, tot connectant aquest instrument a uns pedals electrònics. Però això no és tot: també hi haurà la tradicional cercavila d’inauguració pels carrers de la Vila de Gràcia, a càrrec del grup de percussió Kabum i el col·lectiu Guirigall.

Més enllà d’això, el festival s’allargarà fins al 12 d’abril i programa una vintena d’espectacles més. Alguns dels més destacats són la presentació del darrer disc de Caïm Riba (17/1), el nou espectacle de la ballarina Lali Ayguadé i la cantant Joana Gomila (7/2) o el concert que oferirà Pep Gimeno ‘Botifarra’ al costat del músic tunisià Ahmed Touzani (15/3). El Tradicionàrius també programa un parell de produccions pròpies: un concert pel de convidats per celebrar el 25è aniversari de l’equipament i un homenatge a Pete Seeger amb motiu del centenari del seu naixement.