Amb l’arribada de la primavera la Sagrera fa festa major

Hi ha barris a Barcelona que no en tenen prou amb una sola festa major a l’any i amb l’arribada del bon temps, fan la festa major petita. Aquest és el cas de la Sagrera, que fa les festes de la primavera del 19 al 22 d’abril. En total són tres dies replets d’actes, alguns amb un format més tradicional i d’altres de caràcter més innovador. A més enguany s’encarrega del pregó l’Esplai la Sagrera, amb motiu del seu 50è aniversari. És una de les entitats més antigues del barri i des del principi ha col·laborat estretament amb la Comissió de Festes, l’entitat encarregada de gestionar els actes de les festes de Primavera.

Del programa se’n destaquen exposicions, col·loquis, activitats per a la mainada, jornades de portes obertes, esport, concerts… La cultura popular també hi tindrà un paper destacat. Dissabte al matí es farà una trobada de capgrossos i gegants d’escola al pati de l’escola Pegaso perquè la bèstia d’aquest centre, el Pegàs, fa cinc anys. I al vespre es farà un correfoc de bèsties infantil a la plaça dels Jardins d’Elx protagonitzat per la Sagresaureta i l’Estarrufadet del Poblenou.

Un dels actes més esperats de les festes és la Trobada de Bèsties de la Sagrera, que es farà dissabte a partir de les 20.00 a la plaça dels Jardins d’Elx. És organitzat pel Drac, Diables i Gegants de la Sagrera i a més del Drac Volador i el Sagresaure, les seves bèsties, també hi haurà com a peces convidades el Drac Pepa de Santa Perpètua de la Mogoda, el drac Olivé d’Olesa i la Víbria de Castelló. La festa es compondrà de plantada de dracs, tabalada i correfoc.

L’endemà, diumenge, la plaça dels Jardins d’Elx s’omplirà de dansa tradicional amb la mostra que oferirà la secció juvenil de l’Esbart Català de Dansaires i l’Esbart Rosa dels Vents, de Vilanova del Vallès. Finalment les festes s’acabaran diumenge al vespre amb un espectacle de foc i música a la plaça dels Jardins d’Elx.