Adolescents i joves no acompanyats fan pinya amb els castellers del Poble-sec

Els menors no acompanyats són un dels col·lectius més vulnerables que conviuen a les ciutats i barris de Catalunya. Els últims anys s’han multiplicat els joves que arriben d’altres països, tots sols i amb trajectes i trajectòries complicades.

Ja fa 10 anys que el Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec posa el seu granet de sorra en l’acollida de persones arribades de fora, i des de fa 4 anys ha dissenyat una línia específica per a joves MENA. Amb el suport de la DGAIA, fa classes d’alfabetització i perfeccionament de l’idioma. A l’estiu també s’organitzen activitats d’oci i coneixement de l’entorn. La participació social i comunitària d’aquests joves i adolescents en l’entorn d’acollida és clau.

En aquest marc s’engega la iniciativa de compartir un assaig i un sopar de colla amb Castellers de Poble-sec, que es farà el divendres 9 de novembre a les 20.00 a Can Bandarra (carrer de Blesa, 7). L’objectiu és crear xarxa i vincle amb la ciutat i el seu veïnatge, un procés bidireccional per al foment del coneixement mutu i per evitar l’estigma de determinats col·lectius presents al barri i a la ciutat. A més de col·laborar fent castells, MENA i castellers col·laboraran també a la cuina.