Els Castellers de la Sagrada Família celebren el 15è aniversari per les festes de tardor

A Barcelona hi ha barris que no en tenen prou, de fer festa major una vegada l’any. És el cas de la Sagrada Família, que aquest cap de setmana fa les festes de tardor, un complement de la festa major, que és el mes d’abril. Les festes de tardor es faran del 13 al 15 d’octubre i comprendran actes de tota mena: fira d’artesania, tallers, música, esports, àpats comunitaris, un correfoc…

Però l’acte més destacat serà l’aniversari dels Castellers de la Sagrada Família, que enguany fan quinze anys i programen exposicions, concerts, assaigs i una diada per celebrar-ho. Durant tot el mes d’octubre es pot veure al mercat del barri una exposició fotogràfica que repassa amb imatges la història de la colla. I divendres, una vegada hagi començat la festa major, els castellers faran un assaig obert al carrer de la Marina seguit d’una vetllada de concerts amb el grup de versions Orquestra Mitjanit i Pirat’s Sound Sistema.

La tarda de dissabte serà dedicada al foc. Començarà amb un taller infantil diabòlic als Jardins de la Indústria que anirà seguit d’unes vesprades de grallers i tabalers. Finalment, a les 19.00 començarà la tabalada infernal, acte previ del correfoc, on participaran els Bestialots Espurnats de la Sagrada Família, el drac Farfolla i algunes colles convidades. El correfoc arrencarà a les 20.30 als Jardins de la Indústria i farà un recorregut pel barri.

Les festes de tardor arribaran al punt final amb la diada del XV aniversari dels Castellers de la Sagrada Família. Començarà a migdia a l’avinguda de la Marina, davant el temple de la Sagrada Família, i a més de la colla del barri també hi participaran els Castellers de Barcelona i els de Terrassa. Tot i que la colla castellera de la Sagrada Família es va començar a gestar l’any 2000, no es va estrenar oficialment fins el 20 d’octubre de 2002. Des de llavors, és en aquesta plaça on la celebra anualment la seva diada castellera, el diumenge més acostat al 20 d’octubre.

Programa de les festes de tardor de la Sagrada Família