El ‘room escape’ més gran d'Europa inaugura el Dau, el festival del joc de Barcelona

Ja fa sis anys que cada mes de novembre la Fabra i Coats de Sant Andreu es converteix en la capital barcelonina del joc, gràcies al festival Dau. Enguany es farà del 17 al 26 de novembre i a més de la Fabra i Coats també es podrà jugar en més espais del barri, com ara el SAT! Teatre i el Canòdrom. La principal novetat serà l’acte inaugural, que es farà el 17 de novembre a la tarda. Serà una sessió especial de ‘Dauville, joc d’escapada’, el ‘room escape’ més gran d’Europa.

El festival del joc comptarà amb dues activitats destacades a la Fabra i Coats. El 18 de novembre s’hi farà la jornada del Dau Històric amb la presència d’Alpha Ares, el principal club de simulació històrica de l’estat espanyol. I el cap de setmana del 25 i 26 de novembre hi haurà el Gran Dau, les jornades centrals i més familiars del festival. El Gran Dau comptarà amb més de dues-centes taules per a jugar acompanyats de monitors i monitores, la participació de 41 editorials, més de dos-cents jocs diferents i una pila de jocs tradicionals de carrer.

Un altre dels trets característics del festival són els autors convidats. Enguany hi haurà Michael i Alan Perry, considerats els millors escultors de miniatures del món, i Seiji Kanai, autor japonès de jocs minimalistes. Uns altres convidats destacats seran els guanyadors dels Premis Dau 2017. Precisament aquests premis es lliuraran el 25 de novembre al SAT! Teatre i tornaran a posar èmfasi en els autors i en la divulgació de la cultura del joc.