Continuen les commemoracions del 450è aniversari de la Mulassa

La celebració del 450è aniversari de la Mulassa del Pi continua. Ara, amb motiu de la festa major del seu barri, es tornen a intensificar les activitats. La bèstia serà protagonista de diversos moments de les festes de Sant Josep Oriol i també hi haurà un parell de peces convidades amb una trajectòria molt interessant: el Poulain de Pesenàs i el cavall dels Nebot de Riudoms. Són dues bèsties que rarament surten de casa i, per tant, és una gran oportunitat per veure-les en acció.

El diumenge 18 de març al matí es farà ‘Bestiesses’, un espectacle a càrrec de les dues bèsties de la colla del Pi: el Lleó i la Mulassa. Com que totes dues fan anys –la Mulassa, 450 anys i el Lleó, 25–, cadascuna ha convidat una bèstia. La del Lleó serà l’Àliga de la Ciutat i la de la Mulassa el Poulain de Pesenàs, una bèstia occitana que va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i que balla d’una manera espectacular. El moment culminant de l’acte serà la ballada dins l’església de Santa Maria del Pi i el tirabol final a la plaça del Rei.

El divendres 23 de març, diada de Sant Josep Oriol, es farà l’’Enmulassa’t’, una cercavila nocturna protagonitzada per la Mulassa de Barcelona. Amb motiu del seu aniversari, la festa arrencarà amb unes projeccions a la façana de l’església del Pi. I tot seguit es farà la cercavila pels carrers adjacents que acabarà amb els balls. Finalment, hi haurà un ball de festa major amb el grup de folk Bauma.

Per acabar, el diumenge 25 de març, el darrer dia de la festa major, es farà la cercavila amb la participació de la família gegantera del Pi tota sencera, nombrosos gegants de Ciutat Vella i un munt de convidats: els gegants de Figueres, els de Perpinyà, els capgrossos de Capellades, el Ball de Bastons i Gegants centenaris de Girona, el Ball de Galeres de Reus, els lleons de Reus, Tarragona, Manresa i el Vendrell…

Però el convidat d’honor serà el cavall dels Nebot de Riudoms, la bèstia més grossa de Catalunya. Fa gairebé sis metres de llargada, la carreguen vuit portadors i és tan grossa que fins i tot pot dur infants enfilats a l’esquena. A més, és una bèstia molt nova: es va estrenar l‘estiu passat i representa un cavall, una figura d’imatgeria festiva molt arrelada a la zona del Camp de Tarragona. El seu nom vol ser un homenatge a la història dels germans Nebot, uns destacats militars austriacistes, fills de la vila.