Gegantó Pepitu Campanar

Pepitu Campanar

Fitxa tècnica

Descripció

Pepitu Campanar

Construït el 1984 - 2004 per
Can Forés - Dolors Sans

  • Alçada

    2.65
    m.
  • Pes

    25.00
    kg.

En Pepitu Campanar és un gegantó vinculat a la Colla Gegantera de Gràcia. Representa el campanar de la vila, amb la singularitat que, mentre es belluga, el geganter pot fer sonar la campana que duu incorporada.

La figura va néixer el 1984 com a capgròs, per fer de reclam de la revista Carrer Gran de Gràcia. El va construir el taller de Can Forés a partir d’uns dibuixos de Miquel Giménez. Uns quants anys més tard, aquesta publicació va desaparèixer i la peça es va cedir a la colla de geganters del barri, que la va presentar el 1998 en forma de nan.

Després d’unes quantes adaptacions, l’11 de desembre de 2004 la figura va ser reestrenada tal com la coneixem avui, transformada en el gegantó Pepitu Campanar. La tasca de reconvertir-lo es va encarregar a l’artista Dolors Sans, de Vilafranca del Penedès.

En Pepitu Campanar surt en ocasions comptades, normalment acompanyat de la resta de figures de la colla gracienca. Es deixa veure cada any per la festa major, el 15 d’agost, i també a la trobada gegantera del barri, de periodicitat biennal, dins la primera quinzena de maig dels anys senars.