Barcelona Contactless

Tens més preguntes?

 1. Què són les tecnologies contactless?

  Les tecnologies contactless permeten la comunicació entre dispositius electrònics, que no es basa en el contacte físic a través de cables. Els aparells que són propers es comuniquen utilitzant ones radioelèctriques mitjançant els emissors i receptors incorporats. N’existeixen diferents tecnologies. Barcelona Contactless utilitza actualment NFC i QR.

 2. Què és la tecnologia NFC?

  NFC (de l'anglès Near Field Communication) és una tecnologia estandarditzada de comunicacions sense fils de curt abast i alta freqüència que permet l'intercanvi de dades entre dos dispositius propers (Transmissor i Receptor). L’emissor genera un camp de radiofreqüència que alimenta el receptor. Això permet que els receptors puguin tenir formes i mides senzills, com etiquetes, adhesius, clauers o targetes que no requereixin bateries o fonts d'alimentació.

  Es basa en la identificació per radiofreqüència (RFID), que utilitza ones de ràdio per transferir dades des d'una etiqueta o targeta cap a un lector que la pugui identificar i/o rastrejar sense la necessitat d'haver cap contacte entre ells.

  NFC funciona en la banda de freqüències de 13,56 Mhz, això fa que no s'apliqui cap restricció i no requereixi cap llicència pel seu ús.

 3. Com utilitzo NFC?

  Mirar si el dispositiu mòbil té NFC. Normalment l'opció es troba a la secció de "Connexions" del dispositiu.

  Un cop activat, cal apropar-hi el mòbil, posant la part posterior de l’aparell

  • plana contra la superfície on hi ha el símbol "nfc".
  • centrada a sobre del símbol "nfc".
  • a uns 2 mm de distància de la superfície.
 4. Com puc llegir un codi QR?

  Per llegir un codi QR cal descarregar-se, des de la botiga d’aplicacions, qualsevol de les moltes apps que permeten escanejar QRs (com per exemple, QR Droid o Barcode Scanner).

  A partir d’aquí, quan s'identifica un QR, cal obrir l’app, enfocar el QR fins que soni un “bip”, i immediatament, en el dispositiu mòbil es produirà l’acció que estigui programada en el QR.

 5. Com funciona el procés de connexió al servei?

  Per accedir a Barcelona Contactless, cal tenir un dispositiu amb connexió a Internet. Hi ha dos vies d’accés, mitjançant les tecnologies NFC o QR. En ambdós casos, s’ha de fer una lectura de la seva corresponent etiqueta i automàticament s’obre la web-mòbil de la plataforma Barcelona Contactless.

 6. Cal registrar-se amb algun nom d'usuari o contrasenya?

  Per utilitzar el servei Barcelona Contactless no cal registrar-se prèviament ni autenticar-se.

 7. És un servei gratuït?

  El Servei d'Informació de Proximitat de Barcelona Contactless és gratuït. No obstant, el cost de connexió i de navegació per Internet varia en funció de l'oferta subscrita per l'operador de telefonia mòbil dels usuaris.

 8. Quins són els horaris del servei?

  L’horari d’accés i funcionament a Barcelona Contactless són les 24 hores els 365 dies de l’any.

 9. És un servei segur?

  Les dades que s’intercanvien amb el domini inicial són segures, però un cop s’accedeix a pàgines de tercers, la responsabilitat recau en el domini final. És recomanable, doncs, que quan intercanviïs informació sensible a través de la xarxa t'asseguris que l’altre extrem és fiable i que si les teves comunicacions ho requereixen, les teves dades viatgin segures per Internet.