Torna la festa dels Cors Muts de la Barceloneta

Torna la festa dels Cors Muts de la Barceloneta

dilluns, maig 29, 2017 - 11:26

Del dissabte 3 al dilluns 5 de juny, els carrers de la Barceloneta s’ompliran d’agrupacions corals humorístiques, per celebrar la festa dels Cors Muts, una celebració centenària en què els participants es disfressen, ballen i s’ho passen bé. 

La festa comença el dissabte al matí quan una vintena d’agrupacions, cadascuna amb una banda de música, recorren els carrers de la Barceloneta. A les comparses hi participen grups d’amics, de veïns i famílies senceres. Aquestes agrupacions humorístiques se solen reunir exclusivament per celebrar aquesta jornada festiva dels Cors Muts. Després de passar el cap de setmana fora, les agrupacions tornen a repetir la festa el dilluns a la tarda, amb un cercavila que comença a les 17.00 i s’allarga fins la mitjanit.

La festa dels Cors Muts és una celebració molt antiga que originàriament protagonitzaven els pescadors de les confraries. Els pescadors portaven aquests dies peix a pobles del voltant i l’intercanviaven per conills i pollastres; després tornaven a la Barceloneta el dilluns de Pasqua Granada oferint els productes a tots els veïns.