Mostra't! guanyador del premi (RE)Imagina’t

Mostra't! guanyador del premi (RE)Imagina’t

dimarts, maig 2, 2017 - 11:50

 

(RE)Imagina’t és un projecte que vol contribuir al debat sobre els mecanismes de construcció dels discursos audiovisuals per tal de superar, o com a mínim ser conscients i comprendre, el paper del sexisme en l’articulació dels discursos publicitaris, informatius i de ficció dels mitjans audiovisuals, tot proposant que des dels centres educatius s’elaborin guions, story-boards i peces audiovisuals relacionades amb aquest tema, combinant reflexió i creativitat.

Mostra’t ha estat l’audiovisual guanyador del concurs (RE)Imagina’t 2016-17 (8a edició). Fem un clip no sexista (Modalitat A) de l’Observatori de la Dona en els Mitjans de Comunicació, realitzat pels alumnes Joan Gratacós, Saida Zizaoui, Irene Quero, Oumaima Asbai, Basma Moumouda, Abida Begum i Malika Hassane d’entre 14 i 16 anys d’edat, estudiants del centres educatius del Raval i participants del centre obert d’AEIRaval (Associació Educativa Integral del Raval).

L’audiovisual, d’una durada de 20 segons, ha estat concebut sota la idea, guió i story-board de defensar un us no sexista dels medis de comunicació amb el que els adolescents han aconseguit expresar-se, compartir i defensar les seves idees.

El clip s’ha pogut realitzat gràcies a la col·laboració de les estudiants universitàries Carlota Ramos, Marta Segú, Andrea Lopez i Natàlia Denamiel de la Facultat de Comunicacions Internacionals de la Universitat Ramon Llull-Blanquerna i de la Televisió de Catalunya TV3 i també, s’ha comptat amb el suport de l’Institut Català de les Dones (ICD) de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona.