Les persianes del Raval, una porta a l'inserció de joves

Les persianes del Raval, una porta a l'inserció de joves

dimecres, juny 14, 2017 - 15:45

El Projecte Itaka treballa amb joves amb dificultats d’accés al mercat laboral, contractats a temps parcial per realitzar tasques de neteja, manteniment i repintat de persianes de comerços, entitats i veïns del barri.

Sorgit al 2008 amb la finalitat de dissenyar i implementar una metodologia innovadora i comunitària per a optimitzar i millorar la intervenció amb els i les joves, mitjançant la coordinació i el treball en xarxa entre les entitats educatives, socials i laborals del territori.

El Projecte Itaka – Les persianes del meu barri – es proposa oferir formació específica i a mida en el manteniment i pintura de persianes metàl·liques, així com el desenvolupament de competències emprenedores en una simulació de treball mitjançant la realització d’un servei a diferents locals, comerços, parkings, entitats… pel qual el jovent està contractat.

Enguany ja s’han intervingut més de 200 persianes i, a més, s’han realitzat diverses intervencions artístiques, de caire comunitari, en 3 zones diferents del barri del Raval, en les que intervenen artistes que treballen conjuntament amb la comunitat, a l’hora de plantejar i implementar-les.

El Projecte Itaka és un projecte d’inserció laboral fruit de la col·laboració de 4 entitats del barri del Raval: Joan Salvador Gavina, Joves TEB, AEIRaval i Impulsem SCCL i del suport de Foment de Ciutat i l’Eix de Comerciants del Raval. Més informació al seu web.