Festa 130 aniversari​

Festa 130 aniversari​

dilluns, setembre 18, 2017 - 14:31

El proper divendres 29 de setembre, l’escola Sant Joan Baptista celebrarà els 130 anys d’existència al barri de La Barceloneta amb un seguit d’activitats festives obertes a tot el veïnat.

De 17 a 20 h. s’han organitzat diverses activitats per als infants: tallers, gegants, grup d’animació, batucada, i a partir de les 20 h. per a les famílies, sopar i ball.

Des del 1887 fins l’actualitat, aquesta escola és transmissora dels valors cristians i també de l’escola oberta al barri, que dóna resposta a la seva diversitat i a les necessitats de les famílies. Compromesa amb la innovació i amb la qualitat educativa, té com a objectiu formar nenes i nens que esdevinguin persones amb valors, preparades i competents, capaces de viure en la societat del futur.


Breu història

L’escola es va instaurar amb caràcter general com a centre dedicat al servei educatiu amb la presència de la Companyia de les Filles de la Caritat al setembre de 1887, ara fa 130 anys.

Ha estat referent al barri de La Barceloneta al llarg de tots aquests anys, seguin el llegat dels fundadors, Vicenç de Paül i Lluïsa de Marillac a mans de les Filles de la Caritat i les seves posteriors Comunitats Educatives, i a través, de la Fundació Escola Vicenciana.

Destaquem que “La Casa Asil”, com era anomenada en el seu origen, va estar una cessió de la Sra. Dorotea de Chopitea, benestant i benefactora de l’època amb voluntat que aquesta obra estigués destinada a la formació de nenes amb necessitats econòmiques.

Després de la guerra civil, als voltants del 1940, l’obra Sant Joan Baptista va prendre força com a institució escolar i és al 1996, data en què la Sra. Milagros de Foncuberta, descendent de la Sra. Dorotea, donà oficialment l’edifici a la Companyia de les Filles de la Caritat.

Al 1998, es va reformar i actualitzar l’edifici i les seves instal·lacions amb el compromís de dotar per a La Barceloneta una escola digna, competent, acollidora, propera al barri i als veïns.

 

Més informació