Arriba la Festa del Roser, la festa major de la Rambla

Arriba la Festa del Roser, la festa major de la Rambla

dilluns, octubre 2, 2017 - 15:15

Del 7 al 12 d’octubre torna la Festa del Roser, la festa major de la Rambla, amb un munt d’activitats culturals i de lleure per redescobrir el nostre passeig més universal i a gaudir-lo amb més intensitat més que mai.

En un any marcat per l’atemptat que el mes d’agost passat va sacsejar la nostra ciutat, Amics de la Rambla, convida a la ciutadania de Barcelona a tornar a ramblejar i a fer-se seva La Rambla. Les flors tornaran a ser l’eix central de la celebració, per tal de reivindicar-les com el símbol del passeig i de posar en valor la tradició de les floristes de la Rambla.

La Festa, que se celebra des del 1962, arriba a aquesta 55a edició oferint noves propostes al actes ja tradicionals. Així tornen el projecte ‘La Rambla en flor’, per guarnir amb decoracions d’art floral diferents edificis de la Rambla. Gràcies al treball de diversos artistes, alumnes i exalumnes de Escola d’Art Floral i Paisatgisme de Barcelona i de l’Escola d’Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya, enguany més d’una vintena d’espais i edificis de la Rambla estaran guarnits. També cal destacar una acció floral  “Una flor, un desig”, un projecte participatiu que té a les flors com a protagonistes absoluts i que tindrà lloc a davant del Palau de la Virreina, el dissabte, 7 d’octubre a les 11 h.

El divendres 6 d’octubre de 17 a 19h, hi haurà ball amb l’Orquestra Orgue de Gats, al final de la Rambla, davant del Monument a Colom. La tradicional Xocolatada popular, es farà el dissabte 7 d’octubre, davant del Cafè de l’Òpera, La Rambla 74, a partir de les 12h. Es tracta d’una activitat gratuíta i oberta a tothom.

Visites i portes obertes

Una de les intencions de la Festa del Roser és donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i cultural del passeig, i per això s’organitzen una sèrie de visites guiades i de jornades de portes obertes que són una gran oportunitat per descobrir La Rambla i alguns dels seus edificis i institucions més emblemàtics. Totes les activitats són gratuïtes però la majoria de les activitats tenen places limitades. Per apuntar-se cal trucar al telèfon 93 317 29 40 i fer la reserva.

L’associació Amics de la Rambla entrega cada any els premis Ramblistes d’Honor en el marc de la Festa aquest any els premiats són, l’Escola ElisavaÀlex Ollé, Alfons FloresMercè Canelles, Josefina Mora, Aníbal RodríguezJoaquim Laguarda.

El lliurament de premis es farà en un acte institucional al Saló de Cent, el dia 18 d’octubre a les 18h. Cal inscripció prèvia trucant al 93 317 29 40.

Més informació