Cap de setmana: Més de vuitanta museus il·luminen la nit amb cultura!

Cultura. La Nit dels Museus creix enguany amb nous espais i inclou una setena ruta temàtica. Un total de 87 equipaments culturals obren les portes fins a la una de la matinada i conviden els visitants a conèixer gratuïtament les seves col·leccions.

Torna la nit més cultural de l’any. Dissabte, prop de noranta equipaments culturals no tancaran les portes fins a la una de la matinada, i a partir de les set de la tarda convidaran els visitants a conèixer de franc les seves col·leccions. Se sumen així als més de quatre mil espais d’arreu d’Europa que celebren la Nit dels Museus. La solidaritat també estarà present a la ciutat amb el Xuklis Festival, una festa musical contra el càncer infantil en què grups com la Fundación Tony Manero i Smoking Stones oferiran concerts gratuïts. Al Poblenou les protagonistes seran les bèsties. El drac Estarrufat, la Víbria i la colla de diables es deixaran veure aquest cap de setmana a les Festes de Maig.

Connecteu-vos al web del Cap de setmana!

Un total de 87 equipaments culturals conviden a descobrir de forma gratuïta les seves exposicions temporals i col·leccions permanents durant la nit de dissabte, i s’uneixen així a una iniciativa europea que arriba a la tretzena edició. Enguany la Nit dels Museus creix i suma còmplices a la ciutat amb les incorporacions del Baluard del Migdia, l’Espai Bombers, la Torre de la Creu de Sant Joan Despí i, en l’espai virtual, la Col·lecció Filatèlica Ramon Marull, a més de l’Espai Fotogràfic Centelles, que s’hi reincorpora. A les sis rutes habituals, que agrupen els equipaments d’acord amb la proximitat geogràfica o la connexió a través del transport públic, se n’hi ha afegit una de nova. L’itinerari “Creació & Museus” aglutina els espais que proposen alguna acció conjunta amb les fàbriques de creació. Diversos museus oferiran també música en directe, espectacles de dansa, tallers, projeccions audiovisuals o recitals de poesia. Cal tenir en compte que en alguns casos cal reservar l’entrada prèviament a través del web o presencialment.

Concerts de rock contra el càncer infantil

Els amants del rock, la música disco, el funk i el blues tenen una cita solidària i festiva dissabte al vespre amb el Xuklis Festival, al barri de Montbau. L’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) organitza per sisena vegada aquest esdeveniment musical per recaptar fons i donar a conèixer la Casa dels Xuklis, una casa d’acollida per a famílies d’infants i adolescents malalts de càncer que es desplacen a Barcelona per rebre tractament als hospitals de referència. Durant set hores, grups coneguts s’afegiran a la causa i oferiran concerts gratuïts al pla de Montbau. Integren el cartell Monturiol’s Band, A Contra Blues, Santo Machango, Fundación Tony Manero i Smoking Stones.

Les bèsties del Poblenou surten per les Festes de Maig

Ja són 39 edicions de les Festes de Maig del Poblenou, també conegudes com a festes de la primavera, que arriben aquest cap de setmana amb un programa que inclou més de quaranta activitats organitzades per una vintena d’associacions i de col·lectius. Des de divendres i fins diumenge, els actes de cultura popular protagonitzats per la imatgeria festiva del barri ompliran els carrers. No faltaran a la celebració el drac Estarrufat, la Víbria o la colla de diables. La festa inclourà àpats populars, concerts, concursos i una fira de productes ecològics i d’entitats a la rambla del Poblenou.